Home / Fashion / Nieuws /
Wow! American Apparel wil alleen echte modellen en geen 'Instagramhoeren'

Wow! American Apparel wil alleen echte modellen en geen 'Instagramhoeren'

Liora - 25-03-2015
Wow! American Apparel wil alleen echte modellen en geen 'Instagramhoeren'

American Apparel krijgt het voorelkaar om binnen drie dagen voor de tweede keer negatief in het nieuws te komen. Dit keer gaat het om een uitgelekte mailcorrespondentie tussen een door American Apparel ingehuurd modellenbureau en een groepje modellen. In de gelekte email komt duidelijk naar voren dat de modeketen voor de nieuwe campagne graag echte modellen wil en geen 'Instagram hoes' of 'thots' wat blijkbaar een afkorting is voor 'that hoe over there'. 

Afgelopen maandag kwam American Apparel al in het nieuws vanwege een statement photoshop actie waarbij de tepels en het schaamhaar van de modellen compleet weg gephotoshopt zijn. Het modemerk is al enige tijd bezig met het opkrikken van het imago sinds het vertrek van voormalig CEO Dov Charney, die werd ontslagen vanwege seksuele aantijgingen. Het lijkt erop dat de 'imagoverandering' van het bedrijf nog niet echt wil aanslaan. Vandaag staat de Amerikaanse modeketen weer onder vuur vanwege de uitgelekte mail.

"Not Instagram hoes or thots"

In de betreffende mail die werd gestuurd door een modellenbureau in Los Angeles naar een handjevol modellen stond het volgende: “Company is going through a rebranding image so will be shooting models moving forward. Real models. Not Instagram hoes or thots.” Niet echt een subtiele manier om je modellen te laten weten waar de klant naar op zoek is...

Hoewel de mail niet van American Apparel komt is het modellenbureau wel ingehuurd door de modeketen en komt het kledingmerk voor de zoveelste keer negatief in het nieuws. Degene die de mail heeft geschreven legt zelf uit dat deze uitspraak in de mail niet zo serieus genomen moeten worden en dat het maar een grapje was: “The comment made at the end was made in jest with models whom I have a personal relationship with and did not reflect the views, or directives by the client. I apologise to all those who were offended or affected by my comments, as it was not my intention.”

Beeld: American Apparel

Liefs, Liora

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes