Home / Lifestyle / Reizen /
Nieuwe reistrend: Raw dogging

Nieuwe reistrend: Raw dogging

Vera - 28-06-2024
Nieuwe reistrend: Raw dogging

Een opvallende nieuwe trend heeft sociale media veroverd: mensen die tijdens hun reizen bewust niets doen, ook wel raw dogging genoemd. Hoe zit dit precies? 


Wat is raw dogging?

Raw dogging is het nieuwste fenomeen waarbij reizigers bewust afzien van gebruikelijke vormen van entertainment tijdens hun vluchten, treinreizen of busritten. Dit betekent simpelweg urenlang voor je uit staren zonder films, podcasts, boeken of muziek - alleen een wereldkaart als ‘gezelschap’.

Waarom doen mensen dit?

Voor veel reizigers is raw dogging een mentale uitdaging en een kans om dieper na te denken, te mediteren of simpelweg te dagdromen. Het wordt gezien als een vorm van mindfulness en zelfs meditatie, waarbij de eenvoudige handeling van uit het raam staren of naar het vliegtuigje op het scherm kijken rust en helderheid brengt te midden van de hectiek van het reizen.

Voorbeelden van raw dogging in de praktijk

Op sociale media delen mensen hun ervaringen met raw dogging. Zo vertelt de Australische Torren Foot op TikTok trots over zijn 15 uur durende reis zonder muziek of films, terwijl de Amerikaanse Johanna Riehm raw doggen beschouwt als een ultieme vorm van rust. Zij vindt voldoening in de stilte en gebruikt de tijd om te reflecteren.

Reacties en opvattingen

De trend roept gemengde reacties op. Sommigen vinden het onvoorstelbaar om zo lang zonder afleiding te kunnen zitten, terwijl anderen juist de tijd gebruiken voor introspectie en innerlijke rust. Voor mannen wordt 'raw dogging' soms gezien als een manier om kracht en doorzettingsvermogen te tonen, terwijl vrouwen vaak verbaasd reageren op deze trend.

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes