Home / Lifestyle / Musthaves /
De 4 grootste voordelen van glasvezel 

De 4 grootste voordelen van glasvezel 

Vera - 06-10-2022
De 4 grootste voordelen van glasvezel 

Nu we nog steeds geregeld thuiswerken is het hebben van goed internet enorm belangrijk. Je hebt niets aan langzaam internet of internet dat steeds uitvalt. Wanneer je kiest voor internet via glasvezel zal je zien dat deze vorm van internet erg goed is. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten de vier grootste voordelen van glasvezel voor je op een rijtje. 

Wat is glasvezelinternet en hoe werkt het?

Glasvezel wordt ook wel fiber genoemd. Door een dun draad wordt data verstuurd. Informatie wat doorgegeven wordt via een glasvezelkabel kan eigenlijk worden vergeleken met het doorseinen van een morsecode. Bij glasvezel werkt het ook met licht, namelijk een laserlicht. Via dit laserlicht wordt digitale informatie, denk aan websites, mails en films verstuurd. Hoe sneller het gaat, hoe meer informatie er verstuurd kan worden. 

Stabiel internet 

Wist je dat een glasvezelverbinding stabiel, snel en betrouwbaar is? Zo’n verbinding komt uit bij je eigen voordeur, waardoor de verbinding nooit wordt verstoord door externe factoren. Je kunt dan ook met een gerust hart werken zonder haperingen in je internet, terwijl je huisgenoten tegelijkertijd een serie kijken of aan het gamen zijn.

Hoge kwaliteit internet

Wanneer je glasvezel internet hebt dan heb je internet van de beste kwaliteit. Je kunt via glasvezel ook tv kijken via internet. Dit is op meerdere apparaten tegelijkertijd mogelijk, zonder dat het vastloopt. Wanneer je tv kijkt via glasvezel dan zal je zien dat je beeld scherp en helder is. Daarnaast loopt het ook soepel zonder onderbrekingen in je serie, film of belangrijke voetbalwedstrijd. Je zal dan ook nooit een belangrijk detail missen. 

Hoge glasvezelsnelheid

Niet alleen is het internet via glasvezel stabiel en van hoge kwaliteit. Ook kun je met glasvezel een hoge internetsnelheid halen. Wanneer je een film wil downloaden dan gaat dit snel en zonder problemen. Ook kun je op meerdere schermen tegelijkertijd bezig zijn. Er kan gewerkt worden, een film opstaan en een online game gespeeld worden op hoge snelheid en zonder onderbrekingen. 

Voordelig internet

Tegenwoordig hoeft goed internet niet meer duur te zijn. Glasvezel internet is namelijk erg voordelig. Je kunt voor het abonnement kiezen dat bij jouw budget past. Wil je glasvezel internet in combinatie met televisie, vaste telefonie of live voetbal? Alles is tegenwoordig mogelijk en kan aangepast worden op jouw wensen. 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 35 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food