Fijn is wijn, dat is duidelijk. Bij het eten een koud wit wijntje en normaalgesproken drink je tijdens het uitgaan ook graag een lekkere wijn. Ja, wijn gaat er wel in hoor! Maar natuurlijk wel met mate, laat dat duidelijk zijn. Een leuk onderzoek heeft de redactie van Fashionlab bereikt en dat is dat wijn je hersenactiviteit veel meer stimuleert dan een potje wiskunde. Ha, is dat nog eens goed nieuws? Check hieronder alles over dit onderzoek.
Dit goede nieuws hebben we allemaal te danken aan Dr. Gordon Shepherd. Deze meneer is een neurowetenschapper aan de Yale School of Medicine. Hij heeft hier onderzoek gedaan naar het effect dat wijn heeft op jouw hersenen. Hij heeft hier zelfs een boek over geschreven: ‘Neuroenology: How The Brain Creates The Taste of Wine’.
Uit het onderzoek blijkt dat wijn een verrassend positieve uitwerking heeft op de hersenactiviteit. Het stimuleert de hersenactiviteit zelfs! Een glaasje wijn zou zelfs een betere training te zijn voor je hersenen dan een wiskundig probleem oplossen. Je hersenen worden namelijk flink aan het werk gezet om de wijn te herkennen.
Dr. Gordon Shepherd legt het uit: ‘The taste is not in the wine; the taste is created by the brain of the wine taster. The molecules in wine don’t have taste or flavour, but when they stimulate our brains, the brain creates flavour the same way it creates colour.’ Dus voortaan hoef je je niet zo schuldig te voelen als je een wijntje of twee drinkt!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera