Home / Lifestyle / Love & Life /
Moederdag ideeën om met 1,5 meter afstand te doen

Moederdag ideeën om met 1,5 meter afstand te doen

Vera - 10-05-2020
Moederdag ideeën om met 1,5 meter afstand te doen

Het is weer Moederdag! Tijd om je moeder vandaag lekker in het zonnetje te zetten. Het is helaas een andere Moederdag dan anders, moet er wat meer afstand gehouden worden en kunnen jullie niet de dingen doen die jullie anders misschien wel hadden gedaan. Maar kop op, er zijn nog zat leuke dingen die je gewoon kunt doen met je lieve moedertje. Hier wat leuke ideeën voor vandaag! 

Met lekker weer kun je de volgende dingen doen op Moederdag

Picknicken op afstand
Zin om wat leuks te doen met je moeder voor Moederdag? Ga dan ergens in een rustig parkje of gewoon in de tuin picknicken, maar dan natuurlijk wel op 1,5 meter afstand! Zorg voor lekkere zoete hapjes, broodjes en sapjes en klets gezellig bij. 

Fietstochtje 
Elke moeder wordt wel blij van de natuur. Haal haar daarom op met de fiets en begin aan een fijne fietstocht. Eet onderweg een lekker zelfgemaakt bammetje op een bankje en praat in de zon bij. 

Speurtocht met cadeautjes
Is je moeder dol op wandelen? Organiseer dan een speurtocht en zorg dat er op bepaalde plekken kleine cadeautjes voor haar liggen verstopt. Zo hebben jullie beweging en een leuke bezigheid in één!


Met slecht weer kun je de volgende dingen doen op Moederdag

Facetimen met koffie en taart
Ben je niet in staat om vandaag langs je moeder te gaan omdat ze misschien een risicogeval is van corona of wonen jullie gewoon ver van elkaar af? Zorg dan dat haar favoriete bakker d'r lievelingstaartje heeft gebracht en Facetime haar terwijl jullie allebei van een lekker taartje smikkelen. Zo lijkt het alsof jullie toch nog een beetje bij elkaar zijn. Neem de tijd en klets gezellig bij. 

Speel voor kok
Is jouw moeder altijd bezig met eten en staat ze elke avond weer in haar keuken uitgebreid te koken voor iedereen? Hoogste tijd om de rollen eens om te draaien. Je moeder gaat lekker relaxen op de bank met haar favoriete film terwijl jij een driegangendiner in elkaar flanst. Goed idee, toch? Kook wat nieuwe dingen met ingrediënten waar je moeder sowieso dol op is, maar nog nooit eerder heeft gemaakt. Zo verras je haar dubbel! 

Maak een toetjes buffet
Is je moeder dol op toetjes en eet ze in een restaurant het liefst de halve dessertkaart? Maak dan een heel toetjes buffet voor je moeder. Denk aan (chocolade)roomsoesjes, verschillende taartjes en allerlei soorten ijs. Zo heeft ze net het gevoel alsof ze in een restaurant zit!  

Beeld: Shutterstock 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Food
placeholder image
Geniet van de zon met deze zelfgemaakte Limoncello...
25-05-2024 | Vera | 96 views | 3 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
4x foodfestivals die jij in de lente en zomer van...
23-05-2024 | Vera | 102 views | 3 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 216 views | 4 likes