Home / Lifestyle / Love & Life /
Dochters van zeurende moeders hebben een betere carrière

Dochters van zeurende moeders hebben een betere carrière

Vera - 20-10-2023
Dochters van zeurende moeders hebben een betere carrière

Of het nu ging om het schoonmaken van je kamer of over school. Jouw moeder bleef maar zeuren. Kon jouw moeder vroeger ook heel wat zeuren? Je bent echt niet de enige. En gelukkig maar dat ze dat deed, want uit onderzoek blijkt dat dochters van zeurende moeders een betere carrière hebben dan dochters van moeders die alles maar goed vonden. 

Onderzoekers van de Universiteit van Essex hebben onderzoek gedaan naar opvoeding en vooral de band tussen moeders en dochters. Zij hebben ook verschillende opvoedingsmethodes onderzocht en wat bleek? Dochters van ‘zeurende moeders’ blijken succesvoller in het leven te zijn en een betere carrière te hebben, dan meisjes van wie hun moeders het vroeger allemaal wel goed vonden. Dus ook al was het vroeger niet altijd even leuk of makkelijk: het is wel ergens goed voor geweest! 

STUDIE UNIVERSITEIT ESSEX

Voor de studie volgden de wetenschappers 6 jaar lang de levens van 15.000 meisjes in de leeftijden van 13 en 14 jaar. Zij ontdekten dat het hebben van een ‘zeurende moeder’ veel voordelen met zich meebracht voor de deelnemers. Zo was de kans dat zij na de middelbare school verder studeerden groter en ook de kans op een hoger salaris en een betere carrière nam toe. Daarnaast zagen zij dat de kans op een tienerzwangerschap kleiner was.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuw onderzoek: Kleding van je vriend dragen is h...
07-06-2024 | Vera | 63 views | 2 likes