Home / Lifestyle / Hotspots /
Tof! Je hebt nu ook een real life Mario Kart baan in Utrecht

Tof! Je hebt nu ook een real life Mario Kart baan in Utrecht

Vera - 09-04-2020
Tof! Je hebt nu ook een real life Mario Kart baan in Utrecht

Wie kent het Mario Kart spelletje nou niet? Vroeger hebben we daar heel wat uurtjes met doorgebracht. Wat zeg ik: 'Vroeger?'. Nu doen we het het liefste nog! Afgelopen maand berichtten wij al over real life Mario Karten in USA, maar goed nieuws: het kan heel binnenkort ook gewoon in Nederland! 

Mario Kart is leuk voor jong en oud en zowel man als vrouw. Kies je eigen karakter en gaan met die banaan! Letterlijk, want die vliegen tijdens het spel altijd om je oren. Voordat je het weet heb je weer strafpunten gekregen omdat je geraakt bent door een schild van een schildpad of krijg je een olievlek op je scherm. Ja, Mario Kart is te leuk! 

Real Life Mario Kart 

Je kunt op steeds meer plekken in de wereld Real Life Mario Kart spelen. Japan was de allereerste, daar kan je al jarenlang tussen het gewone verkeer in met je kart (inclusief kleding) jezelf als een heuse Mario of Luigi wanen. Laatst hebben we nog op Fashionlab bericht over real life Mario Karten in Branson, USA. Maar binnenkort kan het dus ook gewoon in ons eigen kikkerlandje! 

Mario Kart in Utrecht

The Building Company is in Utrecht bezig met een te gek indoor Mario Kart parcour. Eigenaar Paul Kleine laat weten: "Crazy Karts is vergelijkbaar met echt karten, maar het verschil is dat deze kart veel kleiner is. De karts zijn speciaal gebouwd om mee te kunnen driften; dat geeft het een unieke beleving. Bij Crazy Karts draait het niet alleen om het racen, maar ook echt om beleving, strategie en behendigheid. Het is Mario Kart in levenden lijve."

Alle elementen van Mario Kart

Op dit moment zijn de werknemers van The Building Company nog druk bezig met de bouw van de kartbaan. De grote hal krijgt het thema van een groot pakhuis, waarbij de door allerlei stellingen en langs containers moet racen. Ook worden er meerdere elementen toegevoegd die je ook echt in het spel Mario Kart hebt. Denk bijvoorbeeld aan olievlekken op de baan waardoor je automatisch langzamer gaat rijden. Met de bijkomende licht- en geluidseffecten hoopt het bedrijf een leuke activiteit voor volwassenen neer te zetten. 

Binnenkort Mario Karten in Utrecht

Het bedrijf wilde het liefst de deuren inmiddels al geopend hebben, maar helaas was daar Corona. Zodra de maatregelen over zijn gaan de deuren open voor publiek, dus het is nog even wachten daarop. In Utrecht zijn de in ieder geval helemaal ready voor een potje Mario Kart. Jij ook? 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 69 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Waarom het goed is om een huisdier om je heen te h...
19-06-2024 | Vera | 24 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuwe trend: micro-cheating, maar wat is het?
17-06-2024 | Vera | 0 views | 0 likes