Ben je ook zo gek op truffelmayonaise? Dat snappen we maar al te goed! Het is natuurlijk ook een heerlijk sausje en ook nog eens goed te combineren. Waar past het allemaal goed bij en hoe kun je het zelf maken? Je checkt het allemaal hieronder.
Truffelmayonaise is de perfecte dip voor frites, patatjes of aardappelkroketten. De rijke smaak van de truffel voegt een luxe touch toe aan deze eenvoudige gerechten.
Voeg truffelmayonaise toe aan sandwiches en burgers voor een extra smaakdimensie. Het gaat bijzonder goed samen met gegrild vlees, zoals rundvlees of kip, en kan ook een heerlijke toevoeging zijn aan vegetarische sandwiches.
Truffelmayonaise is ook perfect bij geroosterde groenten zoals asperges, paprika's of courgette. Lekker dat het is!
Gebruik truffelmayonaise als basis voor een luxe salade dressing. Het kan ook als extra smaakmaker worden toegevoegd aan salades met ingrediënten zoals rucola, spinazie of gemengde groenten.
Truffelmayonaise past goed bij visgerechten zoals gegrilde zalm of garnalen. Het kan een rijke, verfijnde smaak toevoegen die goed samengaat met de subtiele smaken van vis.
x 1 ei
x 1 el mosterd
x 1 el wittewijnazijn
x 2 el truffeltapenade
x 350 ml zonnebloemolie
x 1 tl worcestershiresauce
x 1 tl zwarte peper
1. Begin met het ei splitsen. Het enige wat je voor de truffelmayo gebruikt is de dooier.
2. Doe de dooier samen met de mosterd, azijn, worcestershiresaus en peper in een kom.
3. Mix het met een mixer op een lage stand
4. De volgende stap is om de zonnebloemolie er rustig bij te gooien wanneer de mixer aan staat.
5. Wanneer alles gemixt is roer je met een lepel de truffeltapenade erdoorheen.
6. Doe de truffelmix in een potje en bewaar het in de koelkast. Het is afgedekt ongeveer 3 dagen houdbaar.
Liefs, Vera
Beeld: Shutterstock