Ben je op zoek naar een snelle, voedzame maaltijd die ook nog eens superlekker is? Dan is deze vegan bietenburger met romige avocado en een frisse vegan mayosaus precies wat je nodig hebt! Check snel dit lekker recept.
Vegan bietenburger
De combinatie van sappige rode biet, kruidige kikkererwten en een romige saus maakt dit een echte smaakexplosie. Perfect voor een avond waarop je iets bijzonders wilt eten, zonder uren in de keuken te staan.Klinkt goed? Laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig voor 2 bietenburgers?
Voor de bietenburger:
- 1 middelgrote rode biet, geraspt
- ½ blik kikkererwten (ongeveer 120 g), uitgelekt en afgespoeld
- ½ kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el havermout of paneermeel
- 1 el lijnzaad + 2 el water (vegan ei-vervanger)
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- Zout & peper naar smaak
- 1 el olijfolie (voor het bakken)
Voor de vegan mayosaus:
- 3 el vegan mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- ½ tl knoflookpoeder
- Zout & peper naar smaak
Overige ingrediënten:
- 2 burgerbroodjes (liefst volkoren of zuurdesem)
- ½ avocado, in plakjes
- 1 handje rucola of sla
- 1 tomaat, in plakjes
- ½ rode ui, in dunne ringen
Zo maak je de bietenburgers
- Meng het lijnzaad met water en laat 5 minuten staan tot het een gel-achtige structuur krijgt.
- Doe de kikkererwten in een kom en prak ze grof met een vork.
- Voeg de geraspte biet, ui, knoflook, kruiden, havermout en het lijnzaadmengsel toe. Meng goed en vorm er 2 stevige burgers van.
- Verhit een pan met een beetje olijfolie en bak de burgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant).
Maak de vegan mayosaus
Meng alle ingrediënten in een schaaltje en roer goed door.
Stel de burger samen
- Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in een pan of oven.
- Besmeer de onderkant van het broodje met de vegan mayosaus.
- Beleg met rucola, de bietenburger, avocado, tomaat en rode ui.
- Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
Liefs, Vera