Vanaf nu maak jij alleen nog maar een Spaanse omelet
Vanaf nu maak jij alleen nog maar een Spaanse omelet
Bianca
- 14-01-2019
Waarom eten we een Hollandse omelet als de Spaanse omelet bestaat! Eenmaal geproefd van deze Spaanse tortilla wil je niet meer anders. En het beste nieuws van alles; het is makkelijk. Je hebt maar 3 hoofdingrediënten nodig! Bekijk het recept hieronder.
Ben jij regelmatig op vakantie geweest naar Spanje? Dan ken jij deze Spaanse tortilla vast! Voor de personen, die nog geen kennis hebben gemaakt met deze heerlijke omelet, heeft Fashionlab een eenvoudig en lekker recept. Het zou voldoende moeten zijn voor 4-5 personen.
Ingrediënten
6 aardappelen
6 eieren
1 middelgrote ui
2 kopjes olijfolie of zonnebloemolie
zout (naar smaak)
Wat moet je doen?
Schil de uien en aardappelen in reepjes (zie video)
Bak de uien in de hete olijfolie. Voeg dan na een paar minuten de aardappelen toe.
Verwijder de overtollige olie.
Klop dan de 6 eieren op in een kom en voeg een beetje zout en/of peper toe.
Vervolgens voeg je de uien en de aardappelen toe en roer alles door elkaar.
Vet een pan in met olie. Let op dat je een kleinere pan kiest dan het bord waarmee je de tortilla om zal gaan keren.
Giet het mengsel in de pan. Dek de pan af en bak de tortilla op een middelmatig vuur.
Leg een bord op de pan en keer de tortilla om. Laat nu ook de andere kant bakken.
Bak de omelet gedurende de helft van de tijd die je voor de eerste kant gebruikt hebt.