
Heb je binnenkort visite waarvoor je gaat koken? Dan hebben wij in ieder geval al het perfecte toetje voor je gevonden! Maak deze Toblerone mousse en jouw gasten zullen versteld staat van jouw kookkunsten! Van dit dessert wordt iedereen gelukkig.
Wat je nodig hebt voor deze overheerlijke Toblerone mousse, is niet veel. Je kunt heel eenvoudig en snel dit toetje maken. Binnen no-time heb jij een lach op je gezicht na het proeven van deze mousse. Laten we maar meteen beginnen, want nu ben je vast nieuwsgierig hoe je het maakt. Je leest het hieronder.
Ingrediënten
- Reep Toblerone (200 gram)
- 2 eieren (we gebruiken alleen het eiwit)
- 250 ml slagroom
- Snufje zout
Laten we beginnen!
- Pak het ei en scheid het eigeel van het eiwit. Pak het eiwit erbij en klop dit met een snufje zout stijf.
- Pak een andere kom erbij en klop daar de slagroom in stijf.
- Voeg nu beide kommen samen (de eiwit en het slagroom).
- Nu is het tijd om de Toblerone reep te pakken. Breek deze in kleinere stukken en leg 2 stukken apart voor later.
- Doe de stukken in een kom en laat deze smelten in een pannetje.
- Meng de Toblerone chocolade beetje bij beetje door de slaagroom.
- Doe de mousse in een dessertglas en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Maak de twee stukken Toblerone die overgebleven zijn fijn, en leg deze naast de mousse of verkruimel deze over de mousse heen.
Je kunt de Toblerone mousse natuurlijk ook mooi op de bovenkant van een taart spuiten. YUMMIE!
Eetsmakelijk!
Bron: Zelfmaak-ideetjes.nl
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF