Koningsdag is normaalgesproken één groot feest. We gaan met z’n allen de stad in en dansen en drinken op lekkere muziek. Helaas kan dat op dit moment niet, dus daarom slaan we maar aan het bakken. Natuurlijk is een Koningsdag niet compleet zonder een lekkere tompouce. Want geef maar toe, dit is gewoon hét Koninklijke gebakje. Zin om morgen Koningsdag toch te vieren met een tompouce? Maak ze dan lekker zelf!
Zelf een tompouce maken is niet zo moeilijk als je zou denken. Je hebt ervoor maar een paar ingrediënten nodig en daarna kun je heerlijk genieten van je gebakje. Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit wat je nodig hebt voor een paar lekkere tompoucen en hoe je het precies maakt. Kijk je mee?
x 1 pakje bladerdeeg met roomboter
x 1 mix voor banketbakkersroom
x 1 pot opgeklopte slagroom
x 200 gram fondant glazuur
x 1 potje oranje kleurstof
x 1 spuitzak
1. Snij met een scherp met het bladerdeeg doormidden en prik met een vorm gaatjes in het deeg.
2. Leg het bladerdeeg daarna op een bakplaat en bak ze af volgens de verpakking. Laat ze daarna goed afkoelen.
3. Daarna is het tijd om banketbakkersroom te maken. Doe dit ook weer volgens de verpakking. Doe wanneer de banketbakkersroom klaar is er dezelfde hoeveelheid opgeklopte slagroom doorheen. Dit gaat de vulling van jouw heerlijke oranje tompouce worden.
4. Nu is het tijd om alles klaar te maken voor het oranjekleurige glazuur. Doe het fondant glazuur in een schaaltje en meng dit met twee eetlepels water. Doe daar vervolgens ook nog een paar druppels oranje kleurstof bij en mix alles goed door.
5. Wanneer de plakjes bladerdeeg goed zijn afgekoeld dan doe je over de helft van de plakjes een laag oranje glazuur. Laat ze daarna goed uitharden.
6. Daarna is het tijd voor het leukste werkje. Vul de spuitzak met de room en spuit het over de overige plakjes bladerdeeg. Zet daarna de oranje bovenkantjes erop en daarna? Genieten maar!
Fijne Koningsdag!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera