
Ben jij ook zo dol op pindakaas en op chocolade en heb je toevallig zin om iets lekkers te maken? Maak dan deze no-bake chocolade pindakaastaart. Deze is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens makkelijk te maken. Je checkt hieronder dit lekkere recept.
Wat heb je allemaal nodig?
Voor de bodem
- 200 g verkruimelde chocoladekoekjes (bijv. Digestive koek)
- 100 g gesmolten boter
Voor de vulling
- 200 g pure chocolade, fijngehakt
- 250 g pindakaas
- 50 g gesmolten boter
- 200 ml slagroom
Hoe maak je het?
Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter tot het mengsel op nat zand lijkt. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm (springvorm) om de bodem te vormen. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt.
Smelt daarna de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het iets afkoelen. Meng de gesmolten chocolade, pindakaas en gesmolten boter tot een glad mengsel. Klop de slagroom stijf en vouw deze voorzichtig in het chocolade-pindakaasmengsel. Giet het mengsel over de koekjesbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de taartvorm vervolgens in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven tot hij stevig genoeg is om te snijden.
Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Snij vervolgens stukken uit de taart en daarna? Smullen maar!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF