Tegenwoordig mogen recepten wel een beetje gek zijn. Een zoete taart met courgette of een brownie met bieten. Alles kan! Ook vandaag hebben we hier weer een leuk recept voor je klaarstaan. Een recept voor… Cola chocoladecake! Ja, je leest het goed: een chocoladecake met cola erin verwerkt. Kijk je mee naar dit lekkere recept?
x 1 blikje Coca Cola
x 40 gram cacao
x 260 gram bloem
x 400 gram suiker
x 240 gram boter
x 2 grote eieren
x 1 theelepel baking soda
x 1/2 theelepel zout
x 120 ml melk
x 1 blikje Coca Cola
x 120 gram boter
x 25 gram cacao
x 1 theelepel vanille-extract
x 1 snufje zout
x 500 gram poedersuiker
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in met een dikke laag boter.
2. Doe de cola samen met het boter en de cacaopoeder in een pannetje en verwarm het. Roer goed terwijl je het aan de kook brengt. Wanneer je het van het vuur haalt kun je de melk en een ei erbij doen. Roer het mengsel rustig door.
3. Meng daarna de suiker, bloem, baking soda en zout in een kom. Schenk het colamengsel bij het bloemmengsel en mix het goed.
4. Daarna is het tijd om te bakken! Doe het mengsel in het bakblik en bak het in ongeveer 30 a 35 minuten gaar.
5. Ondertussen kun je aan de slag gaan met het glazuur. Breng weer een pannetje met cola aan de kook.
6. Voeg dan de boter, cacaopoeder, zout en het vanille-extract aan de cola toe. Roer tot alles goed is opgenomen. Daarna doe je hetzelfde met de poedersuiker.
7. Wanneer je de cake uit de oven haalt kun je het glazuur direct over de cake heen gieten. Laat het daarna een halfuurtje rusten zodat het glazuur hard kan worden.
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera