Ook altijd in voor chocola? Misschien moet je dan deze chocolade taco eens maken. Lekker dat ‘ie is, vooral met deze lekkere vulling! Waarschijnlijk haalt deze taco wel de hoeveelheid calorieën die je voor de hele dag in gedachten had, maar af en toe mag je wel losgaan in het weekend. Toch? Kijk snel mee naar dit heerlijke recept.
INGREDIËNTEN GEMACEREERDE AARDBEIEN
75 gr verse aardbeien
1 el suiker
1/2 sinaasappel, geperst
INGREDIËNTEN TACO
100 gr suiker
113 gr boter
113 gr appelstroop
96 gr bloem
4 tl cacao poeder, ongezoet
INGREDIËNTEN VULLING
350 gr vanille-ijs
350 gr chocolade-ijs
120 ml slagroom
28 gr chocolade, gesmolten
HOW TO
We beginnen met de aardbeien. Stop alle ingrediënten in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Roer af en toe door.
Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden. Zet twee bakplaten met bakpapier klaar. Voeg de 100 gram suiker, boter en appelstroop toe aan een kleine steelpan. Kook op een lage temperatuur, totdat de suiker gesmolten is en haal de pan van het vuur.
Doe in een middelgrote kom de bloem en het cacao poeder. Mix alles goed door elkaar. Voeg de inhoud van de steelpan toe aan de kom. Roer ook dit weer goed door elkaar.
Pak nu twee tot vier houten lepels en leg deze op het aanrecht klaar. Je maakt nu steeds twee (dunne) koekjes tegelijk. Schep een kleine hoeveelheid van het beslag op de bakplaat en verspreid het met een lepel tot de rand van de plaat. Doe de koekjes zes tot acht minuten in de oven. Knip het bakpapier vervolgens doormidden.
Pak nu heel voorzichtig het eerste koekje en leg deze over de houten lepels heen, zodat de vorm van een halve maan ontstaat. Doe dit snel, want de taco wordt vlug hard. Doe dit ook bij het tweede koekje. Laat ze vervolgens afkoelen en leg ze daarna op een paar vellen keukenpapier. Herhaal deze stappen totdat alle choco taco's gemaakt zijn.
Smelt vervolgens de chocolade voor de taco vulling. Doe de chocolade twee minuten in de magnetron (check iedere 30 seconden).
We gaan nu de taco's in elkaar zetten. Zet iedere taco neer op een bord, schep een beetje chocolade-en vanille-ijs in elke taco, doe er een beetje slagroom op, leg daar wat aardbeien bovenop en besprenkel de taco tot slot met gesmolten chocolade.