Doe jij in de kaasfondue ook altijd een grote scheut wijn? Hartstikke lekker natuurlijk, maar stiekem zijn we wel toe aan iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van tequila in plaats van witte wijn? Kaasfondue met tequila blijkt namelijk de nieuwste food trend te zijn van deze winter. Kijk je mee naar dit verrukkelijke gerecht?
Bij de winter hoort natuurlijk ook kaasfondue. Niet elke week, maar zeker eens per maand. Heerlijk je brood en andere lekkernijen erin dopen en eten maar! Ja, na zo’n avondje kaasfonduen lig je daarna altijd een paar uur uit te buiken op de bank. Je raakt er in ieder geval goed vol van. Wanneer je kaasfondue met wijn maar mwa vindt, is er nu ook kaasfondue met tequila in het leven geroepen. Het is gemaakt voor de mensen die wel van een stevige kaasfondue houden.
In Zuid-Amerika weten ze wel raadt met kaasfondue. Wat nou wijn Tequila it is! Je kunt deze kaasfondue ook heel erg makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is zachte kazen die je lekker laat smelten in de pan. Doe daar vervolgens een scheut tequila bij en mix het geheel even goed. Doe er vervolgens nog kleine stukjes chorizo, jalapeño en ui in om het geheel een beetje pit te geven. En daarna? Dippen maar!
Je kunt natuurlijk lekker brood erin dippen, maar ook stukjes wortel, paprika en chips zoals Doritos zullen heerlijk smaken. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten om dit te eten, dus gaan dit weekend lekker aan de slag ermee! Enjoy!
Beginbeeld: Shutterstock
Liefs, Vera