Voor dit heerlijke hapje hoef je je echt niet te verontschuldigen als het kwijl uit je mondhoeken loopt. Dat gebeurde bij ons namelijk ook bij het zien van dit ijsje. In deze Fashion Food kom je er stap voor stap achter hoe je een ijssandwich met mintijs maakt.
Stel, het zonnetje schijnt, je bent vrij van je werk of school en je hebt wel even tijd om in de keuken te rommelen. Om daarna natuurlijk in het zonnetje te genieten van je homemade ijssandwich. Het toppunt van perfectie komt voor mij samen in dit verrukkelijke recept: de combinatie van mintijs en chocolate chip cookies. Dit is dan ook zeker een aanrader van iedereen die van After Eight houdt. Je kan in plaats van mintijs trouwens ook ander ijs gebruiken. Alle smaken matchen prima met chocolade. Hieronder vind je het recept voor koekje nummer 3 uit onderstaande toren.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de bloem, pakpoeder en zout door elkaar in een middelgrote kom. Pak vervolgens een grote kom. Klop met een staafmixer de boter en suiker tot een zachte en romige massa. Voeg nu de eieren toe aan het mengsel. Meng vervolgens de Nestlé chocolade, het cacao poeder en de vanille en roer alles goed door elkaar. Maak op een ingevette bakplaat nu de koekjes. Pak steeds 2 theelepels van het mengels, druk de vormpjes uit met de achterkant van een glas en leg de rondjes ongeveer 3 cm uit elkaar. Bak de cookies ongeveer 10 minuten. Laat ze nog 2 tot 3 minuten afkoelen op de bakplaat.
Nu is het tijd om de ijssandwich te maken. Pak een koekje, schep je favoriete ijs erop en maak hem af door een koekje bovenop te leggen. Herhaal dit net zolang totdat je koekjes op zijn. Stop ze nog een uur in de vriezer, zodat het ijs weer goed koud wordt.
Met dit recept kan je eigenlijk alles doen wat je lekker vindt. Gebruik een ander soort ijs of voeg andere ingrediënten toe aan je deeg. Enjoy!
Tip: Heb je zin in een healthy snack? Probeer dan eens dit recept voor gezonde brownies.
Bron: Redbook
Liefs, Mariska