Popcorn een gezond tussendoortje? Ja zeker wel! Gepofte maïs is absoluut geen ongezonde snack. In dit artikel geven wij tips om smaakvolle gezonde popcorn te maken zonder veel suiker, zout en gesmolten boter. Maak je popcorn zoals het recept hieronder en jij hebt een bak healthy popcorn om van te genieten.
Hoe zorg je ervoor dat popcorn lekker blijft zonder er een grote hoeveelheid suiker en zout aan toe te voegen? Fashionlab geeft een aantal gezonde popcorn varianten. Ook delen wij onze favorieten, kijk je mee?
Pan
Per portie van 100 gram
Schenk wat kokosolie in een grote pan en voeg daarbij de maïskorrels. Plaats vervolgens de deksel op de pan.
Verwarm de pan op middelmatig vuur en laat de maiskorrels rusten tot je geen maïs meer hoort ontpoppen. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
Haal de pan van het vuur en breng de popcorn op smaak! Leef je uit en combineer onderstaande smaken totdat jij je favoriete Netflix snack hebt gemaakt.
Onze favoriete combinaties zijn: paprika & basilicum, Parmezaanse kaas & rozemarijn en pindakaas & geraspte pure chocolade. Hou jij van groente? Probeer de healthy bloemkool popcorn.
Beeld: Shutterstock, Giphy
Liefs, Bianca