Er zijn ontelbaar verschillende chipssoorten in de supermarkt te vinden. Van een simpele naturel chips van Lays tot aan pittige chips van Doritos. Je kan het maar niet gek genoeg bedenken of die chipssmaak bestaat al. Een lekker bakje chips is heerlijk en tijdens een avondje Netflixen kan een zak chips eigenlijk niet ontbreken. Natuurlijk wil je ook wel eens een snack waarover je niet altijd schuldig hoeft te voelen. Misschien is deze healthy zoete aardappel chips dan wat voor jou!
Chips is te lekker. Maar je weet zelf ook, wanneer je aan een zak begint gaat het in no time ook op. Daarom is het verstandig om eens op zoek te gaan naar een gezondere variant van chips. Wacht dacht je van zoete aardappel chips? Die zijn om te smullen!
- 1 grote zoete aardappel
- 1 theelepel olijfolie/kokosolie
- peper en zout
1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
2. Snij vervolgens de zoete aardappel in flinterdunne plakjes, dit kan met een kaasschaaf of gewoon met een mesje. De schil van de zoete aardappel hoeft er niet af, maar mag wel.
3. Leg de plakjes zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje kokosolie of olijfolie en wat peper en zout. Na ongeveer een half uurtje zullen je zelfgemaakte chippies krokant zijn.
4. Check even of jij ze goed genoeg vindt en anders kun je ze altijd nog even omdraaien. Klaar zijn je healthy chippies!
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera