Een lekker koekje, een paar snoepjes of een bakje chips gaat er vaak bij iedereen wel in. Als je houdt van zoetigheid dan ben je vast ook gek op donuts. Die heerlijke zachte donut met ontelbaar veel verschillende toppings doet menig snoepliefhebber verlangen naar deze lekkere snack. Ik vond een iets andere versie die ook superlekker blijkt te zijn. Dat zoete broodje kunnen we namelijk ook vervangen door iets anders...
Zelf vind ik een donut op zijn tijd wel lekker, al hoef ik ze echt niet elke week te eten. Waar er al eerder een artikel online kwam over heerlijke appelkoekjes, kwam ik erachter dat je nog meer lekkere dingen kan maken met dit stukje fruit. Als je die donuts soms net even teveel van het goede vindt, is dit recept zeker iets voor jou. Deze appeldonuts zijn om van te smullen!
- Appel
- Spread (amandelpasta, chocoladepasta, pindakaas)
- Toppings (hagelslag, cacaonibs, nootjes)
Snij de appel in ongeveer 5 plakjes zodat je de basis voor je donuts alvast hebt. Gebruik een mesje of een speciale appelboor om het klokhuis uit de plakjes te verwijderen. Dep de plakjes appel droog met een theedoek en pak je toppings erbij. Smeer eerst een spread naar keuze over je plakjes appel heen; my personal favorite is toch wel amandelpasta. Vervolgens kies je een topping uit en strooi je deze over je appeldonuts heen. Ready to eat, yummy!
Bron: Babble
Liefs, Anne