Home / Lifestyle / Food /
Claudio Corallo chocolade: pure chocolade zoals je nog nooit geproefd hebt

Claudio Corallo chocolade: pure chocolade zoals je nog nooit geproefd hebt

Laurien - 23-09-2014
Claudio Corallo chocolade: pure chocolade zoals je nog nooit geproefd hebt

Afgelopen week bereikte een uitnodiging onze mailbox voor een chocoladeproeverij van en een kennismaking met (het merk) Claudio Corallo. Nooit van gehoord, maar bij 'chocoladeproeverij' was onze aandacht al getrokken. Gisteren was ik de gelukkige die mocht proeven van de bijzondere chocolade van dit merk.

Dat chocolade proeven zo'n ervaring kon zijn, had ik van tevoren niet kunnen weten. Natuurlijk weet ik wel hoe een reep chocolade uit de supermarkt smaakt, zo'n proeverij houd ik zelf regelmatig onder het genot van een kop thee en een marathon New Girl. Maar de chocolade van Claudio Corallo is toch wel van een ander niveau: echt niet te vergelijken met repen uit de supermarkt.

Pure chocolade

Claudio Corallo was zelf aanwezig in Hotel Droog waar het event gehouden werd. De Italiaan woont al jaren in Afrika en spreekt geen Engels dus een tolk vertaalde zijn presentatie, ondanks dat kon je merken hoe gepassioneerd hij over zijn werk is. Na heel wat jaren ervaring in het produceren van koffie, begon Claudio met het produceren van cacaobonen. Hij bleef experimenteren tot hij chocolade kon maken van pure cacao, zonder dat dit bitter smaakte en dat is hem gelukt.

Voor een echte chocoladebeleving liet hij ons eerst geroosterde cacaobonen proeven: een heel bijzondere smaak, bijna kruidig vond ik het. De 100% pure cacao chocoladereep is gemaakt van alleen deze bonen. Aan andere repen zoals de 80% en 70% chocolade is alleen wat suiker toegevoegd. Die repen smaken meteen wat zoeter, maar je blijft de pure cacao proeven. In sommige repen zijn stukjes cacaoboon verwerkt om ze crunchy te maken en in andere vind je in wijn geweekte rozijnen, gember of stukjes sinaasappelschil (mijn fav').

Delicatesse

Ik denk dat echte foodies heel erg blij worden van de Claudio Corallo chocolade, maar ik moet er wel even aan wennen. Alhoewel, de warme chocolademelk gezet van de 75% pure chocolade en water (!) was hemels, maar dat terzijde. Voor een seriemarathon op de bank is deze chocolade niet echt geschikt, maar als je wilt genieten van echt pure chocolade of bijvoorbeeld je gasten tijdens een diner wilt verrassen met een chocoladeplankje, dan kan ik je dit merk zeker aanraden. Het is echt een delicatesse en ook heel leuk om cadeau te geven aan een chocolate-addict.







Claudio Corallo vertelt over koffiebonen met chocolade omhulsel.



De chocolade is verkrijgbaar op de website van Claudio Corallo en binnenkort ook bij Hotel Droog in Amsterdam.

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuw onderzoek: dochters van zeurende moeders heb...
05-10-2024 | Vera | 90 views | 0 likes
Trends / Interieur
placeholder image
DIY: zo maak je in maar 5 stappen een mooie herfst...
11-10-2024 | Vera | 64 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
5x avontuurlijke activiteiten in de herfst binnen...
07-10-2024 | Vera | 80 views | 0 likes