23 september 2014 12:49 door: Laurien

Claudio Corallo chocolade: pure chocolade zoals je nog nooit geproefd hebt

Afgelopen week bereikte een uitnodiging onze mailbox voor een chocoladeproeverij van en een kennismaking met (het merk) Claudio Corallo. Nooit van gehoord, maar bij 'chocoladeproeverij' was onze aandacht al getrokken. Gisteren was ik de gelukkige die mocht proeven van de bijzondere chocolade van dit merk.

Dat chocolade proeven zo'n ervaring kon zijn, had ik van tevoren niet kunnen weten. Natuurlijk weet ik wel hoe een reep chocolade uit de supermarkt smaakt, zo'n proeverij houd ik zelf regelmatig onder het genot van een kop thee en een marathon New Girl. Maar de chocolade van Claudio Corallo is toch wel van een ander niveau: echt niet te vergelijken met repen uit de supermarkt.

Pure chocolade

Claudio Corallo was zelf aanwezig in Hotel Droog waar het event gehouden werd. De Italiaan woont al jaren in Afrika en spreekt geen Engels dus een tolk vertaalde zijn presentatie, ondanks dat kon je merken hoe gepassioneerd hij over zijn werk is. Na heel wat jaren ervaring in het produceren van koffie, begon Claudio met het produceren van cacaobonen. Hij bleef experimenteren tot hij chocolade kon maken van pure cacao, zonder dat dit bitter smaakte en dat is hem gelukt.

Voor een echte chocoladebeleving liet hij ons eerst geroosterde cacaobonen proeven: een heel bijzondere smaak, bijna kruidig vond ik het. De 100% pure cacao chocoladereep is gemaakt van alleen deze bonen. Aan andere repen zoals de 80% en 70% chocolade is alleen wat suiker toegevoegd. Die repen smaken meteen wat zoeter, maar je blijft de pure cacao proeven. In sommige repen zijn stukjes cacaoboon verwerkt om ze crunchy te maken en in andere vind je in wijn geweekte rozijnen, gember of stukjes sinaasappelschil (mijn fav').

Delicatesse

Ik denk dat echte foodies heel erg blij worden van de Claudio Corallo chocolade, maar ik moet er wel even aan wennen. Alhoewel, de warme chocolademelk gezet van de 75% pure chocolade en water (!) was hemels, maar dat terzijde. Voor een seriemarathon op de bank is deze chocolade niet echt geschikt, maar als je wilt genieten van echt pure chocolade of bijvoorbeeld je gasten tijdens een diner wilt verrassen met een chocoladeplankje, dan kan ik je dit merk zeker aanraden. Het is echt een delicatesse en ook heel leuk om cadeau te geven aan een chocolate-addict.







Claudio Corallo vertelt over koffiebonen met chocolade omhulsel.



De chocolade is verkrijgbaar op de website van Claudio Corallo en binnenkort ook bij Hotel Droog in Amsterdam.

Liefs, Laurien

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Proost: Vrouwen die alcohol drinken leven langer
Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen …»
Bewezen: van mannen krijg je stress
Je hebt ze rondlopen op je werk en je hebt er misschien ook nog eentje thuis zitten: …»
Ha! Goed nieuws voor vrouwen met dikke billen
Sommige meiden zijn nou eenmaal gezegend met een volle bilpartij. Naast dat het …»
Jummie! In Rotterdam kun je terecht voor een High Gin
Ben jij dol op een high tea met je vriendinnen of moeder, maar vind je die liters …»
10 tekenen dat je écht toe bent aan vakantie
Soms heb je even een pauze nodig. Je staat stijf van de spanning en je bent heel …»
Last van bindingsangst? Deze dingen herken je zeker en dit k…
Een relatie? Jou niet gezien. Iemand leuk vinden gaat nog net aan, maar een …»
Dit herkent iedereen die enorm veel van lekker eten houdt, m…
Ben jij ook zo’n lekkerbek? Het liefst eet jij non-stop, 24/7. Jij ontbijt …»
Weg met die nagelknipper: Lange teennagels zijn een hit
Ga jij je ook altijd irriteren wanneer je teennagels iets te lang worden? Zet die …»
Gedachtes die je hebt als je bij Zara gaat winkelen
Iedereen van onze leeftijd is dol op de Zara, dat kan bijna niet anders. Ze …»
Bikini trends 2018: de mooiste bikini’s op een rij
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken van een mooie bikini, want voor …»
Dit zijn de beste smaakcombinaties op je kaasplankje
Het gaat toch niets boven een kaasplankje op zijn tijd. Maar hoe maak je nou echt …»
Nooit lange relaties? Dat komt doordat je zo knap bent!
Had je je vorig jaar voorgenomen om de volgende Valentijnsdag nou echt eens een …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top