08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Deze retro koelkast van Lidl wil jij in jouw keuken hebben s…
Ben jij helemaal van de retro items en kun jij heel toevallig ook nog wel een toffe …»
Herkenbare dingen als je verslaafd bent aan neusspray
Je herkent het wel. Je bent hartstikke verkouden en besluit om ‘even’ …»
Perfect drankje voor op de zondag: Golden milk
Het is zondag, de perfecte dag om iets extra lekkers voor jezelf te maken. Dit geen …»
Tips hoe je iemand het beste kunt afwijzen
Is iemand helemaal hotel de botel van jou en merk je dat werkelijk aan alles, maar …»
Twilighting is dé haarkleur trend van 2020 
Het is nu hartje winter, we kunnen er echt niet meer omheen. Lente, waar blijf je? …»
Deze gadget is te geniaal als je een hond hebt
Heb jij een hond en ga je graag met jouw trouwe viervoeter naar het strand, bos …»
Zo maak je deze goddelijke brownies met maar twee ingrediën…
Het is weer zondag en op zondag heb je gewoon altijd extra trek in wat lekkers, …»
NikkieTutorials onthult: ‘Ik ben transgender’
Nikkie de Jager (25) van NikkieTutorials heeft in haar nieuwste video laten weten …»
Inslaan die handel: 18 beautyblenders voor maar €5,95 bij …
Elke make-up liefhebber kent de beauty blender wel. Door dit ei-vormige sponsje …»
Deze thermopanty van HEMA wil je gewoon hebben
Heerlijk hoor, dat koude weer. Als het droog is tenminste... Maar je benen vinden …»
Dit zijn de mooiste woontrends van 2020
Het nieuwe jaar mag dan alweer een paar dagen van start zijn gegaan, het is nooit …»
Te leuk: AliExpress verkoopt een paleisje voor je goudvis
Is een goudvis een huisdier? Tuurlijk! De goudvis is de bekendste vis die de …»
Wenkbrauw extensions zijn hard op weg om net zo populair te …
Ben jij vroeger ook iets te enthousiast in de weer geweest met je pincet en is daardoor …»
Cashen maar: Je krijgt voor je Furby van vroeger nu hartstik…
Heb jij stiekem nog heel veel speelgoed van vroeger op zolder staan bij je ouders? …»
Er komt een nieuwe anticonceptiepil die je maar één keer p…
Gebruik jij de pil, maar vergeet jij hem nog weleens te nemen? Tja, dat is niet …»
Nieuwe liptrend 'devil lips' is naast freaky ook nog vaak on…
Er is weer een nieuwe liptrend aangekomen in beautyland, namelijk 'devil lips'. …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl/privacy
top