08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Gespot: de mooiste tassen van de straat
Wij zijn dol op eye catching tassen en de afgelopen Fashion Weeks hebben we weer …»
Dingen die je kan doen in de zomer als je blut bent
In de zomer zijn er zoveel leuke dingen om te doen. Lekker op strandvakantie gaan, …»
Fashionlab geeft weg: 14 karaat gouden oorbellen met parels
Welke vrouw wordt er nu niet blij van parels? Mooie oorbellen met parels, een ketting …»
De leukste vintage winkels in Nederland
Vintage kleding is hot! En de zoektocht naar mooie pareltjes is helemaal leuk! …»
Bizarre trend: Period Positive leggings om je menstruatie te…
Baal je ook iedere maand weer als je ongesteld bent? Pfff… Waarom kunnen …»
Zo maak je je klaar voor het nieuwe schooljaar
Binnenkort begint voor velen een nieuw schooljaar. Dat betekent dat je nieuwe schoolspullen …»
6X lakleren rokjes die jij nu wil shoppen!
Dit seizoen gooien we de 80's en de 90's lekker door elkaar en we love it. …»
Je lippenstift blijft langer zitten met deze 5 tips en trucs
Niets is mooier dan een perfect gestifte mond, maar het is zo jammer als je na …»
Hotspot: Chocolate Company
Chocoladeliefhebbers opgelet: Chocolate Company heeft een vestiging in …»
Hotspot: Gesponnen Suiker
Bubbels, een photobooth, zoete snoepjes en een rode loper: wie gisteren door de …»
McDonald's komt met kipnuggets kerstversiering
Hou jij van McDonald's? En ga jij dan vooral langs de McDrive voor die …»
Was je haar met champagne en het resultaat zal je verbazen
Een beetje raar klinkt het wel, niet? Je haar wassen met champagne... …»
Winnen maar: 5x 2 kaarten voor Bad Moms
Kun jij wel een relaxed filmavondje met je BFF of met je moeder gebruiken? Doe …»
Recept: deze witte sangria is perfect om te drinken op een w…
Ooooh, wat hadden we nu graag onder de Spaanse zon gezeten met een glas verrukkelijke …»
Nieuwe trend: Wenkbrauwen met kraaltjes
Hou jij wel van opvallende wenkbrauwtrends? Dan hebben we hier weer een pareltje …»
Dit zijn de leukste zonnebrillen voor het voorjaar
Langzamerhand laat het zonnetje zich steeds meer zien en dat …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top