08 oktober 2014 16:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Kruidvat verkoopt Unicorn kruidnoten
Regendruppels die langs de ramen naar beneden glijden, de wind die langzaam de bladeren …»
De allerfijnste eyeliners van dit moment shop je hier
De eyeliner gaat nooit uit de mode. Wat opvalt is dat dit make-upproduct juist …»
McDonald's verkoopt Sharebox met kipnuggets en kaassouffles!
Hou jij van McDonald's? Ben je er vaak te vinden, maar mis je snacks met kaas? …»
Engeland krijgt gigantisch groot waterglijbanenpark
Kun jij in het zwembad geen genoeg krijgen van waterglijbanen? Dan moet je echt …»
Dunkin' donuts nu ook verkrijgbaar langs de snelweg
Ga jij vaak met de meiden op stap? Rijden jullie samen heel wat kilometers op de …»
Is je hond bijna jarig? Dit zijn de beste cadeaus! 
Is jouw trouwe viervoeter bijna jarig en wil je hem of haar dit jaar extra verwennen? …»
DIY: Bijna jarig? Maak je eigen donut-wall
Waarom gebak als verjaardag traktatie? Een bord met soesjes of een slagroomtaart …»
Hmmm Tony’s Chocolonely introduceert drie nieuwe smaken
Goed nieuws voor de choco liefhebbers onder ons, want de tijdelijke Tony’s …»
Rennen! Hunkemöller verkoopt nu heel voordelig lingerie  
Word het tijd om nieuwe slipjes in te slaan? Zijn je oude aan vervanging toe? Dan …»
Primark verkoopt onwijs leuke Disney musthaves
Disney is altijd al populair geweest, maar dit jaar kun je niet om de Disney figuren …»
No bake Twix cheesecake taart: hét recept
Hou jij van taarten? Maar koop jij ze liever dan dat je ze zelf bakt? Dan brengen …»
Angstaanjagend leuk: Grootste spookhuis van Europa komt naar…
Horrorfans opgelet: Het spookhuis genaamd Near Death Experience is een …»
7 tips om je Instagram Food Stories te perfectioneren 
Buitenshuis eten is al jaren #trending op social media. Iedere dag maken miljoenen …»
Top 10 beste winkelsteden van Europa
"Ik hou van mijn geld waar ik het kan zien, hangend in mijn kast", het …»
Droom metamorfose met Zara Home accessoires
Hou jij van afwisseling in je interieur? Dan koop je vast regelmatig leuke woonaccessoires …»
De 10 nieuwste IKEA items vind je hier
IKEA is onze favoriete winkel. Je komt na een bezoek aan deze winkel vaak met nieuwe …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top