08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Ben & Jerry’s maakt nu ook hondenijs
Zit je hond je altijd zielig aan te kijken wanneer jij weer eens Ben & Jerry’s …»
Workout bolle wangen: zo verdwijnen ze!
Heb jij bolle wangen en voel jij je daardoor net een hamstertje die voor …»
Dit is hét perfecte kapsel als je dun, futloos haar hebt
Heb je heel fijn haar en weet je niet meer wat je ermee aanmoet? Dan past dit …»
How to: classic eye make-up voor elke dag
Een klassieke oogmake-up look die je ogen op een subtiele manier laat knallen …»
Tof: Maak je eigen hond of kat van LEGO!
Ben je ondertussen helemaal klaar met de lockdown en avondklok en heb je Netflix …»
Met deze glitterpillen krijg jij unicorn poep!
Ja, ontken het maar niet. Ook jij bent dol op glitters en op alles wat te maken …»
Dit zijn de leukste modetrends van zomer 2020
De zomer gaat bijna weer van start. Nog niet veel items voor de zomer in je kast …»
DIY: Eigen avocadoplanten kweken
Kun je wel wat groen gebruiken in je huis en eet jij heel toevallig elke week wel …»
De grappigste cadeaus om je vriend nu cadeau te geven
Liefde is een van de mooiste dingen die er bestaan. Zeker in dit stomme jaar kun …»
Zalando verkoopt vanaf nu ook tweedehands kleding
Wie kent webwinkel Zalando nou niet? Ze bieden allerlei mooie kleding, schoenen …»
De trend van deze herfst en winter: Lila
Waarschijnlijk heb je het al gezien in de winkels of in je favoriete webshops. We …»
Trend: Dit zijn de stoerste cowboylaarzen voor aan jouw voet…
Heb je het in de winter ook altijd zo koud, maar wil je toch nog leuke jurkjes en …»
Søstrene Grene heeft eindelijk een webshop geopend
Loop je wanneer je in de stad bent als eerste naar Søstrene Grene om te kijken …»
Oeps… Je mooie kerstboom zit bomvol met insecten! 
Natuurlijk is de kerstboom dé sfeermaker in huis. Zeker dit jaar kunnen we …»
Waarom je jezelf af en toe moet trakteren met een lekkere (s…
Een beetje tijd voor jezelf vrijmaken is belangrijk op z’n tijd. Een goede …»
Waarom wandelen zo gezond is voor je
Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Wil je graag wat meer bewegen in het nieuwe …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top