08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Recept: deze witte sangria is perfect om te drinken op een w…
Ooooh, wat hadden we nu graag onder de Spaanse zon gezeten met een glas verrukkelijke …»
Bye bye Nutella: Leonidas komt met een verrukkelijke chocola…
Kunnen wij wel concluderen dat jij een echt chocolademonster bent en gaan er dan …»
Met deze tips ruiken jouw oksels de hele dag fris 
Het is ontzettend heet en het is haast onmogelijk om met dit weer niet te zweten. …»
Zo kom je van die irritante rode scheerbultjes af!
Heb je zojuist alles geschoren, zitten er ineens allemaal rode bultjes. What …»
Zo fake je een langere en vollere staart
Ben jij ook altijd zo jaloers op die perfecte messy ponytails die je op …»
YES! Vanaf NU kun je avocado frietjes kopen bij Lidl
Avocado is verrukkelijk. Niet alleen in salade of gewoon zo met peper en zout, maar …»
Last van hooikoorts? Zoenen is het beste medicijn!
Heb jij al weken last van hooikoorts en ben je er nou helemaal klaar mee? Dat snappen …»
Waarom je binnenkort zeker eens op dubbeldate moet gaan
Hebben jouw beste vriend of vriendin allebei een relatie, of iemand op het oog? …»
DIY: Deze sushi burger wil jij vanavond nog proberen!
Heb je zin in iets lekkers wat niet te moeilijk is om te maken? Maak dan een burger, …»
Zo kom je elke maand weer aan de lekkerste parfums
Hou je ontzettend veel van parfum en stap je echt niet buiten de deur zonder dat …»
Wow: Zuid-Afrika heeft een wijnoverschot van 240 miljoen lit…
Kunnen we jou een echte wijnliefhebber noemen? Vlieg wanneer het allemaal weer kan …»
Mmm... Gefrituurde avocado is hemels!
Ben jij heel erg dol op alles wat met avocado te maken heeft en eet jij er dan ook …»
Deze retro koelkast van Lidl wil jij in jouw keuken hebben s…
Ben jij helemaal van de retro items en kun jij heel toevallig ook nog wel een toffe …»
Drink je veel alcohol? Dan ben jij een lekkere prooi voor mu…
Hou je wel van een glaasje of drie op z’n tijd? Dan is de kans aardig groot …»
YES: IJs als ontbijt maakt je gelukkiger én slimmer
Eet je, zeker in de zomer, het liefst elke dag meerdere ijsjes? Vanaf nu hoef je …»
Sluit je weekend af met deze verrukkelijke red velvet cookie…
Red velvet is hot! Of het nou een red velvet pannenkoek is, een red velvet taart …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top