08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Wat? Er is nu ook droogshampoo voor je wimpers!
Een droogshampoo is je redder in nood. Het is de manier om je haar een snelle opfrisbeurt …»
Yes: Seizoen 5 van YOU is aangekondigd! 
Yes, yes, yes! Netflix heeft gisterenavond bekendgemaakt dat ze een vijfde en laatste …»
7X standjes die je moet proberen als je niet snel klaarkomt
Heb jij een vriend of een bedpartner en herken je bovenstaande titel wel? Don't …»
Nieuw lievelingsdrankje: Frikandel speciaal shotje!
Kunnen we jou wel een echte frikandel speciaal liefhebber noemen? Dan hebben we …»
Met deze app kun je écht zien of een andere haarkleur je go…
Ein-de-lijk! Met deze app kun je echt goed zien of een andere drastische …»
Mannen zien deze haarkleur en kledingmaat het liefst
Dacht jij altijd dat mannen op vrouwen met lang blond haar, blauwe ogen …»
Deze budget self tan facial drops wil je proberen
Heb je in de winter altijd een erg wit gezicht en ben je op zoek naar goede self …»
Dit waarom je elke dag een mango zou moeten eten
Wist je dat mango's eeuwenlang als medicijn werden gebruikt? De zoete vrucht …»
Workout bolle wangen: zo verdwijnen ze!
Heb jij bolle wangen en voel jij je daardoor net een hamstertje die voor …»
5x simpele maar hilarische 1 april-grappen om uit halen bij …
Je gulp staat open, je veter is los, het zijn allemaal flauwe 1 april-grappen …»
Per ongeluk een Instagram foto een like gegeven? Dit is dé …
Je herkent het wel, je scrolt door de Instagram foto’s van je crush, je ex …»
Het geheim om je plakbeha langer te kunnen gebruiken
Bij sommige kledingstukken MOET je gewoon wel een plakbeha dragen, maar na …»
Dít drankje is het beste om te drinken na het sporten
Neem je iedere keer na het sporten een sportdrankje? Of je nu kiest voor een eiwitshake …»
7 gouden tips tegen vet haar
Last van haar dat snel vettig wordt? Wij geven je tips om te voorkomen dat je …»
Dit is hét perfecte kapsel als je dun, futloos haar hebt
Heb je heel fijn haar en weet je niet meer wat je ermee aanmoet? Dan past dit …»
Aha! Dit is waarom je eerst je haar moet knippen voordat je …
Verf jij jouw haar ook altijd eens in de paar maanden en laat je jouw haar altijd …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top