08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Dit recept is te lekker: Frosé 
We hebben eindelijk weer eens mogen proeven van de zomer. Gelukkig blijven de temperaturen …»
Dit kunnen we verwachten van het derde seizoen You
In 2018 was het eerste seizoen You te zien. In 2019 volgde het tweede seizoen. Tijdens …»
Bananenbrood met Nutella
Zin om vandaag weer een lekker baksel te maken? Waarom maak je dan niet een bananenbrood …»
Nieuwste TikTok food trend: Snickels 
Ben je ook wel van het experimenteren op het gebied van eten? En haal jij dan ook …»
Haartrend voor de zomer: Slip bangs 
Ben je op zoek naar een nieuwe haarstijl die perfect bij de zomer past? Waarom ga …»
De leukste dingen om te doen tijdens een date in de zomer
Wist je dat in de zomer de meeste relaties beginnen? Daten is naast hartstikke leuk …»
Bang voor spinnen? Dan is deze gadget een musthave!
Het is zomer, dus het spinnenseizoen is weer van start gegaan. Helaas... Met lekker …»
Hebben: Handige armband met ingebouwde desinfecterende handg…
Helaas zitten we nu middenin de tweede golf en we moeten daarom zo voorzichtig mogelijk …»
Zeeman lanceert nieuwe fan zomercollectie
Wie is er nu niet dol op Zeeman? Ze hebben tegenwoordig allerlei leuke spulletjes …»
Dit zijn de leukste modetrends van zomer 2020
De zomer gaat bijna weer van start. Nog niet veel items voor de zomer in je kast …»
Win: chocolade pakket met 11 repen incl. de eitjesrepen
Ze zijn terug! Met Pasen bijna in zicht komen de klassieke paaseitjes …»
Hebben: Voel je als een engel in het water 
Ga jij bijna op vakantie, maar heb jij nog geen leuk opblaasbed gescoord? Gelukkig …»
Deze bureaustoel is perfect om tijdens je werkpauze een dutj…
Ben je vaak nog op kantoor te vinden en ben je in de pauze weleens moe? Kijk, dan …»
Omarm je rondingen met een tattoo voor je vetrol
Wil je graag een tattoo op je rug of buik, maar twijfel je omdat je er wat vetrolletjes …»
Afvallen? Begin dan je dag met een gekookt ei!
Wil je graag voordat de zomer begint nog een paar kilo kwijt? Misschien moet je …»
Knoei jij altijd met eten? Dan ben je hartstikke gezond!
En ja hoor… Daar gaat weer een sliert spaghetti op je witte blouse. Eet jij …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top