08 oktober 2014 16:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Tijd voor een feestje? Je kunt nu een opblaasbare kroeg hure…
Ben jij binnenkort van plan om binnenkort een leuk feestje te geven en is jouw bestemming …»
3 prachtige wedding hair tutorials
Het bruiloft seizoen is begonnen! Heb jij de komende maanden ook een bruiloft op …»
Tattoo trend: watercolor tatoeages
Heel veel mensen zullen het ermee eens zijn dat tatoeages het mooist zijn in grijze, …»
Mode tip: zo blijft je off shoulder top altijd goed zitten
Deze zomer zien we heel veel off shoulder tops en jurkjes. Ze zien er superleuk …»
Vergeet Nutella: er bestaat nu smeerbare Oreo spread
Echt vergeten kunnen we Nutella natuurlijk nooit. Want hallo, is er iets beters …»
5 redenen waarom je de film Home Again moet zien
De redactie van Fashionlab houdt van films en ook zeker van romantische komedies. …»
Yay or Nay: De grote oorringen zijn back!
Bijna elke vrouw heeft wel gaatjes in haar oren. Waar sommige meiden voor minimalistische …»
Nieuwste hype: Tatoeage in oksel
Ben jij inmiddels ook een beetje verslaafd geraakt aan tatoeages? Misschien is deze …»
Inspiratie nodig? Dit zijn de beste summer date ideeën
Heb jij geen idee wat je met je date/lover moet gaan doen in de zomer, maar wil …»
10X dingen die zelfverzekerde mensen nooit doen
Op de basisschool of middelbare school was er altijd wel een klasgenootje die ontzettend …»
Recept: Heerlijke chocolade truffels
Elke vrouw is dol op chocola, toch? Elke week gaat er minimaal een reep doorheen. …»
Yes! Er komt alcohol op de markt waar je geen kater van krij…
Ben jij ook dol op een glas wijn, lekker koud biertje of een spannende cocktail? …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top