08 oktober 2014 16:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Mmm... Deze Nutella shots zijn goddelijk
Stiekem houden we echt van Nutella. Hier op de redactie kunnen we gewoon geen …»
Dit zijn de leukste glittersokken van dit moment
Sokken krijgen eigenlijk veel te weinig lof en dat terwijl ze gewoon een accessoire …»
In deze gemeenten heb je de grootste kans om een rijke man a…
Heb jij altijd al willen kopen wat jouw hartje begeert, maar heb jij totaal geen …»
Cool: Rotterdam heeft een verlichte regenboogschaatsbaan
YAY! Eindelijk ligt er sneeuw in ons land. Ben jij dol op alles wat met de winter …»
Vrouwen met een babyface worden aantrekkelijker gevonden
Krijg jij regelmatig de vraag welke opleiding jij doet, terwijl jij al jaren bent …»
Ga jij samenwonen? Zo creëer je een plek voor jullie allebe…
Eindelijk is het zover! Je gaat binnenkort samenwonen met jouw grote liefde. Wat …»
Weinig geld? Zo kom je de rest van deze maand door!
Ben jij nu een week na sinterklaas eigenlijk alweer helemaal blut? En kijk jij allesbehalve …»
Redenen waarom je Stranger Things moet kijken
Wat kunnen we toch blij worden van een stel goede series. Lekker op de bank hangen, …»
Oops… Zoveel calorieën zitten er in je favoriete Starbuck…
Sommige zullen je voor gek verklaren wanneer je specifiek dat kopje koffie van €5 …»
7 tips voor het inlopen van je nieuwe schoenen
Ja, ja natuurlijk is de allerbeste tip om schoenen te kopen die meteen goed zitten. …»
Deze website verkoopt zonnebrillen voor jouw huisdier
Loop jij het liefst, of het nou zomer of winter is, ook elke dag met een zonnebril …»
Hotspots: de leukste plekjes in Gent
Ga jij binnenkort naar Gent, maar ken je deze stad nog helemaal niet? Dan helpen …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top