08 oktober 2014 16:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Hebben: Onderbroek met het hoofd van je bestie!
Doe jij elk weekend alles samen met je beste vriendin en krijg je al een paniekaanval …»
Deze vreemde dingen doen koppels als ze een lange relatie he…
Er komt een moment in een relatie waar het een beetje vreemd wordt. Voor jullie …»
Uit onderzoek blijkt dat we twee keer per dag moeten slapen
Ben jij ook nog helemaal moe van het weekend? Dan is het het beste als je vanmiddag …»
Zo ruim je jouw kledingkast in één keer goed op
We zijn klaar voor de herfst en kunnen niet wachten om ons weer in de leukste herfstkleding …»
Proost: Vrouwen die alcohol drinken leven langer
Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen …»
Heerlijke recepten met truffel
Kan iemand jou ook wakker maken voor een gerecht met truffel en eet jij jouw patat …»
Deze gadget moet je hebben als je bang bent voor spinnen
Jaaaa, het spinnenseizoen is weer van start gegaan. Met dit lekkere weer heb je …»
Afvallen? Dan moet jij voortaan chocoladetaart eten als ontb…
Probeer jij ook al een tijdje af te vallen, maar wil het maar niet lukken? Misschien …»
Geen zin in Videoland abonnement? Hier kijk je Temptation Is…
Jahaaa, wat houden we toch van Temptation Island. Eerder dit jaar konden we al zien …»
Zo stop je met piekeren
Piekeren… Je wilt het niet doen, maar je doet het toch! Je maakt je bij piekeren …»
Zo voorkom je een blokjesbuik
Ben jij ook altijd bang dat je door het sporten een blokjesbuik krijgt? Tjah, dat …»
Waarom Stockholm zeker een bezoekje waard is
Stockholm is één van de meest indrukwekkende steden van Scandinavië. …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top