Home / Fashion / Shopping /
Online kleding verkopen? Zo ben je succesvol!

Online kleding verkopen? Zo ben je succesvol!

Vera - 29-05-2024
Online kleding verkopen? Zo ben je succesvol!

Tweedehands en vintage kleding kopen lijkt nog steeds wel in populariteit toe te nemen. De ene na de andere winkel wordt geopend en ook pop-up markten vind je overal. Maar ook tweedehands online shoppen is iets wat aan populariteit wint. Niet alleen het shoppen online neemt hiermee toe, ook het verkopen. En dat is goed te begrijpen, want wanneer je het goed en grondig aanpakt dan kun je er behoorlijk veel mee verdienen. Nu is het met online verkopen wel zo dat dit niet iets is wat vanzelf gaat. Een goede online verkoper heeft namelijk een scherp oog voor details en andere zaken. Wanneer je deze trucjes onder de knie h

Snelle reactie 

Allereerst is het goed om te letten op de manier waarop je reageert. Bij vintage shoppen zul je merken dat je snel en veel vragen krijgt. Dit is logisch want kopers kunnen niet terugvallen op de standaard informatie zoals in een webshop. Wees dan ook altijd vriendelijk, ook wanneer iemand iets niet direct koopt. Ook is het aan te raden om snel te reageren en niet te lang te wachten. Dus zorg dat je een goed en dekkend abonnement hebt, bijvoorbeeld een sim only van Simpel, daarmee heb je altijd voldoende data en kun jij je online kopers snel te woord staan.  

Goede foto 

De foto’s zijn het allerbelangrijkste voor jouw online verkopen. Maak deze dan ook altijd bij daglicht en met de nodige zorgvuldigheid. Leg de kleding niet op de grond maar fotografeer het vanaf een hanger of nog beter; trek het aan. Onderzoek heeft uitgewezen dat ‘aan’ foto’s het allerbeste verkopen. Ook is het de moeite waard om vooraf de kleding even te strijken en eventuele kleine gebreken te verhelpen. Wanneer je dat laatste niet doet en toch de kleding verkoopt, dan zul je al snel negatieve reviews krijgen. Iets wat je direct gaat merken in je latere verkopen.  

Tenslotte is het medium waar via je verkoopt nog een belangrijke. Je hebt twee grote platformen namelijk Marktplaats en Vinted, beide goed en volledig maar wel met ieder zijn voor- en nadelen. Bij Vinted duurt het vaak wat langer voordat je je geld krijgt, maar kun je wel weer gebruikmaken van verkopersbescherming. Ook kun je via beide platformen de verzending regelen, iets wat zeer gebruiksvriendelijk is. Bij Vinted is dan wel weer de mogelijkheid tot ruilen, iets wat niet altijd bij iedere verkoper even populair is. Wil je echt een duur designer item verkopen? Dan is het soms slimmer om naar een webshop te gaan die daar gespecialiseerd in is. Hier komen namelijk ook de kopers op af die bereid zijn nog het nodige te betalen. 

Kortom, investeren in je online verkoop skills qua kleding gaat je ongetwijfeld nog behoorlijk wat opleveren in de toekomst. Het leuke aan deze manier van verkopen is, is dat je ook nog eens duurzaam bezig bent. Zeker wanneer je er zelf ook weer leuke tweedehands eyecatchers voor terug koopt.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like