Home / Beauty / Health /
Luchten maar: Waarom je zonder ondergoed moet slapen

Luchten maar: Waarom je zonder ondergoed moet slapen

Vera - 31-03-2022
Luchten maar: Waarom je zonder ondergoed moet slapen

Zeker nu het in de nacht nog best fris is, lig je misschien wel in bed met meerdere lagen kleding aan. Waar je zeker mee moet oppassen is het dragen van ondergoed in de nacht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit helemaal niet goed voor je is. Hoe dit precies zit? Dat lees je hieronder allemaal! 

Zeker in de herfst, winter en aan het begin van de lente pak je jezelf natuurlijk het liefste in met een dikke pyjama. Veel mensen houden hieronder hun ondergoed bij aan, maar dit is helemaal niet goed! Uit onderzoek blijkt dat het zelfs gezondheidsrisico’s met zich meebrengt wanneer je in de nacht een onderbroek draagt. Je vagina moet namelijk goed ademen om gezond te blijven. Wanneer je een onderbroek of string draagt in de nacht geef je je vagina niet de gelegenheid om dit te doen en blijven de vele bacteriën opgesloten zitten in de onderbroek. Deze bacteriën kunnen dan snel zorgen voor irritaties en infecties. Wanneer je de boel in de nacht laat luchten zal je hier veel minder snel last van hebben. 

OOK IN DE ZOMER

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is het beter om zonder ondergoed te slapen. In de zomer is het eigenlijk nog veel belangrijker. Want door overmatig zweten creëer je alleen nog maar meer bacteriën die kunnen gaan irriteren of uit kunnen groeien tot nare infecties waarop je zeker niet zit te wachten.

NIET ALLEEN VROUWEN

En niet alleen vrouwen kunnen last krijgen dankzij het dragen van ondergoed in de nacht. Dit geldt ook voor mannen! Er zijn zelfs enkele onderzoeken gedaan naar het dragen van ondergoed in de nacht en verminderde vruchtbaarheid. 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food