Ik hoor je al denken: een overheerlijke en gezondere pizza voor niet veel geld, dat is onmogelijk! De enige manier om het tegendeel te bewijzen is dan toch echt om dit te gekke pizza recept met bloemkool als pizzabodem zelf uit te proberen. En het zal je verbazen, want deze pizza heeft een lekkere knapperige korst, heerlijk gesmolten kaas en verse tomaten als topping. Loopt jou het water ook al in de mond door dit fantastische pizzarecept?
Deze pizza is vele malen gezonder dan de pizza die je bij je supermarkt in de diepvries ziet liggen. Zelfgemaakt met verse producten en dan ook nog eens met een overheerlijke bodem gemaakt van bloemkool, die jouw pizza gelijk een stuk gezonder maakt. Dat klinkt echt als je nieuwe healthy verslaving, toch?
Het mag dan wel even wat tijd in beslag nemen, toch kan zelfs de slechtste keukenprinses deze heerlijke en gezondere pizza in elkaar flansen. Wil jij deze pizza met supergezonde pizzabodem zelf maken, dan is dit wat je nodig hebt!
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool
- 1 ei
- 2 eetlepels amandelmeel
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels tomantensaus
- mozzerella
- 1/2 kopje geraspte kaas
- tomaat
- basilicum
- zout en peper
Zo doe je het!
Snij als eerste je schoongemaakte bloemkool in stukken en mix deze in je keukenmachine totdat je bloemkool een rijstachtige substantie heeft. Schep de rijstachtige bloemkool vervolgens op een overplaat, strooi er wat zout overheen en stop het 20 minuten in de oven op 200 graden. Nadat je het uit de oven hebt gehaald, schep je het allemaal op een doek die je daarna dubbelvouwt. Nu mag je alle vloeistof eruit knijpen!
Het soort van deeg dat overblijft mag je weer in de keukenmachine stoppen samen met een ei, wat geraspte kaas, amandeelmeel, zout en het knoflookpoeder. Na dit goed te hebben gemixt maak je met het deeg de gewenste pizzavorm op je met olie ingesmeerde bakplaat. De bodem kan nu weer in de oven voor ongeveer 20 minuten op 220 graden.
Tenslotte versier je de pizza met de overige ingredienten, behalve de basilicum, deze bewaar je voor het einde. Hop, stop de pizza nog even 5 minuutjes in de oven op 220 graden and you're good to go! Geniet van je overheerlijke pizza met bloemkoolbodem! Is het nog niet helemaal duidelijk? Check dan onderstaande video voor de beelden.
Video: YouTube Blogilates
Beeld: Pinterest
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF