Comfort Food, in deze koude periode grijpen we er steeds vaker naar. Officieel staat comfort food voor huisgemaakte gerechten die makkelijk te maken zijn, voor ons staat het vooral in de winter voor warme chocolademelk, boerenkool met worst en erwtensoep. Allemaal heel erg lekker, maar wanneer je je regelmatig stort op dit soort 'troost-eten', niet echt goed voor de lijn.
Toch kunnen we die heerlijke drankjes en gerechten in de winter niet laten staan. Ze zorgen voor een warm en vol gevoel, iets wat we nodig hebben als het buiten tien graden onder nul is. Brrr we moeten er niet aan denken... Wanneer we naar buiten gaan trekken we onze nieuwe musthave coat aan, gooien we een dikke sjaal om en trekken we warme boots aan. Maar dan alsnog verlangen we naar een yummie hot chocolate. Om toch niet door te slaan in de koude herfst en winter zijn er een aantal prima troost-food vervangers die hetzelfde 'hartverwarmende' gevoel geven. Ga bijvoorbeeld voor specerijen, heldere soep en pure chocolade. Succes!
Thee met een smaakje in plaats van warme chocolademelk
Wanneer de temperatuur begint te dalen, haal ik meteen een paar pakken chocolademelk en een bus slagroom in huis, hmm yummie. Erg gezond is het helaas niet, kies daarom voor een grote warme kop thee. Er zijn tegenwoordig volle, pittige smaakjes die hetzelfde 'hartverwarmende' effect hebben als Nutella hot chocolate.
Koffie, het bakje troost
Het bekendste 'troost' drankje is koffie, vooral door de warme geur van versgemalen koffie die verspreid wordt. Wanneer je zin hebt in iets 'vollers' en warms trakteer jezelf dan af en toe op een cappuccino of een koffie verkeerd.
Warme melk met honing in plaats van zwaardere toetjes
Vooral in de koudere periode hebben we enorm veel zin in toetjes als tiramisu en chocolademouse, oops caloriebom! Niet zo gek, want fruit en yoghurt voelen vaak te licht en te koud aan. Neem daarom een glas warme melk met een lepel honing, vol en warm.
Heldere soep in plaats van crèmesoep
In de winter neigen we steeds meer naar lekkere romige, dikke soepen zoals erwtensoep. Prima als hoofdgerecht, maar als voorgerecht kun je beter kiezen voor een lichte heldere soep, net als in de zomer. Zelfgemaakte bouillon geeft hetzelfde warme effect als een kop erwtensoep.
Pure chocola
Shit, eerder deze week werd bekend dat er een grote kans is dat er over 6 jaar geen chocolade meer verkrijgbaar is. En dus moeten we er nu extra van genieten. Chocola is vooral in de winter heerlijk, maar ook een dikmaker. Wil je toch een stukje chocolade eten, ga dan voor pure chocola.
Volgraaproducten
Langzame koolhydraten als wit brood, witte pasta en witte rijst zorgen voor een warm en voldaan gevoel. Maar zijn wederom niet zo heel erg goed voor de lijn. Vervang ze daarom door volgraan- en volkorenproducten. Je krijgt hetzelfde 'feel good' gevoel en het is gezond.
Specerijen
Verwarm je lichaam in de winter met specerijen, denk aan Spaanse pepertjes, nootmuskaat en kaneel in plaats van vette, romige dressings.
Eet ze!
Beeld: Pinterest, Tumblr
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF