Home / Lifestyle / Nieuws /
Wait what? Geen chocola meer in 2020?!

Wait what? Geen chocola meer in 2020?!

Renée - 18-11-2014
Wait what? Geen chocola meer in 2020?!

Deze dinsdagochtend beginnen we met slecht, heel slecht nieuws voor alle chocoladeaddicts, like us. Volgens een Zwitserse chocoladeleverancier is de kans groot dat wij over 6 jaar geen chocolade meer kunnen eten. Oef, alsof er een dolk in ons hart wordt gestoken... Haal je spaarrekening maar leeg, want het wordt chocolade sparen geslagen. Mweh! 

Net nu we redenen hebben om meer chocolade te eten, belanden we in een diep en donker gat. De Zwitserse chocoladegigant Barry Callebaut waarschuwt dat het niet lang meer duurt voordat er niet meer aan de vraag van chocola kan worden voldaan en ook Mars (van de candybars) gaf eerder al aan dat het niet lang meer duurt voordat alle chocolade op is. Aiii! Chocolade was al razend populair, maar de afgelopen jaren is de vraag alleen maar gestegen. Vooral in Azië lijken ze onze lekkernij te hebben ontdekt. Nou ja, lekkernij... Het is ondertussen uitgegroeid tot een product dat we elke dat moeten eten om afkickverschijnselen te voorkomen.

Ongeveer 70% van alle cacao wordt in Ivoorkust en Ghana geproduceerd, maar door verschillende omstandigheden is het niet mogelijk om die 70% te behalen. Door aanhoudende droogte zijn veel cacaoplantages verwoest, daarnaast is er een schimmel ontstaan die dertig tot veertig procent van de productie heeft laten mislukken. Talloze boeren stoppen met het verbouwen van cacao omdat het simpelweg te weinig opbrengt. 

Huilen met de pet op

Volgens Barry Callebaut is de prijs van chocola vergeleken met acht jaar geleden al verdubbeld. En dus wordt verwacht dat de prijzen de komende jaren wederom omhoog zullen gaan, terwijl de repen kleiner worden. Ook zullen veel repen worden gevuld met noten en gedroogd fruit. Uiteindelijk zal chocola verdwijnen. Neeee!

Beeld: Pinterest, Tumblr 

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 25 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Deze series en films komen in mei 2024 op Netflix
01-05-2024 | Vera | 65 views | 4 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image
Fashionlab heeft een nieuwe website!
01-05-2024 | Vera | 19 views | 9 likes