Home / Lifestyle / Nieuws /
Ook voor iPhone kunnen de beruchte blauwe whatsapp vinkjes uit

Ook voor iPhone kunnen de beruchte blauwe whatsapp vinkjes uit

Laurien - 22-04-2015
Ook voor iPhone kunnen de beruchte blauwe whatsapp vinkjes uit

Eindelijk, we zijn van de blauwe vinkjes in Whatsapp af. Vorig jaar deed de chatservice een update waar gebruikers niet heel blij van werden: elk gelezen Whatsapp-bericht kreeg namelijk twee blauwe vinkjes dus de verzender ervan kon altijd zien of zijn/haar berichten gelezen waren door de ontvanger. Dit leverde ruzies en zelfs echtscheidingen op.
 

Ok, dat laatste is een grapje natuurlijk (hopen we), maar iedereen had het over de blauwe vinkjes. Het zou een schending van de privacy zijn en het zou ruzies opleveren, omdat de ontvanger het bericht wel gezien had, maar niet meteen beantwoord.

Android gebruikers konden de privacy instellingen aanpassen, zodat er nooit meer een blauw vinkje te zien zou zijn, maar mensen met een iPhone moesten het er maar mee doen. Tot nu, want als je als iPhone gebruiker een Whatsapp update doet, kun je de blauwe vinkjes voor eens en voor altijd uitzetten. Go Apple!

Zo zet je de blauwe vinkjes uit

Wil je de blauwe vinkjes op je iPhone uitzetten? Ga dan naar Account in de instellingen van de Whatsapp app en dan naar Privacy. Schakel Leesbewijzen uit en je wordt nooit meer lastig gevallen met blauwe vinkjes. Overigens kun je, als je dit doet, ook niet meer checken of anderen jouw berichtje hebben gelezen. Fair enough.

Ook bellen met Whatsapp

De blauwe vinkjes die uitgezet kunnen worden is niet het enige wat is veranderd aan Whatsapp: ook kan er binnenkort gratis naar en met elkaar gebeld worden via de chatservice. Dit was al bekend, maar het werkte nog niet zoals zou moeten. Apple zal hier dan ook voorzichtig mee beginnen, dus hiervoor moeten we nog even geduld hebben.

Bron: Whatsapp

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes