Home / Lifestyle / Nieuws /
Mannen laat je snor staan, het is Movember!

Mannen laat je snor staan, het is Movember!

Renée - 06-11-2014
Mannen laat je snor staan, het is Movember!

Het is weer november en daarmee is het tijd voor de ondertussen bekende Movember maand om geld op te halen voor prostaat- en teelbalkanker. Bij één op de 7 Amerikaanse mannen wordt prostaatkanker geconstateerd en dat is nogal wat. Wereldwijd is daarom Movember in het leven geroepen, een maand waarbij mannen dertig dagen lang hun snor laten staan om aandacht te vragen voor het goede doel. 

Movember bestaat al jaren, het goede doel zet zich in voor de mannelijke kankervormen prostaat- en teelbalkanker. De kans op prostaatkanker neemt toe naarmate je ouder wordt en is daarmee de meest voorkomende kanker bij Nederlandse mannen en teelbalkanker de meest voorkomende kanker bij jonge Nederlandse mannen. Movember heeft de ambitie om bij te dragen aan het verbeteren van levens van mannen over de hele wereld. En dit doen ze door mannen uit te dagen hun snor te laten staan tijdens de hele maand november. Om gesprekken te starten en aandacht te vragen voor beide soorten kanker, maar ook om geld op te halen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek en geestelijke gezondheidsproblemen bij mannen.  

Toms - Grow your "mo" 

TOMS werkt al vijf jaar samen met Movember en zet zich ook dit jaar weer in om geld op te halen. TOMS heeft een unieke limited-edition schoenen collectie gelanceerd, schoenen met echte snorretjes. Oh yeah! De schoenen zijn unisex en dus door mannen en vrouwen te dragen. Wil jij je inzetten voor Movember? Doneer geld, laat je snor staan of ga over straat met de nieuwste TOMS musthaves. Natuurlijk geeft TOMS ook voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, een paar aan een kind in nood. 'One for One!' 


Shop snel de TOMS limited-edition collection.

Mo Bro en Mo Sista

Er zijn een aantal spelregels wil je als 'mo bro' mee doen aan de enige echte Movember maand, lees ze hier and stop shaving! Oh en ook voor de vrouwen, de 'mo sistas', zijn er talloze manieren om mee te doen. Succes!

Shop TOMS


Beeld: Pinterest

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes