Home / Lifestyle / Nieuws /
Liedje in je hoofd zitten? Zo gebeurt het niet meer

Liedje in je hoofd zitten? Zo gebeurt het niet meer

Renée - 29-04-2015
Liedje in je hoofd zitten? Zo gebeurt het niet meer

Luister je de hele dag muziek, hoor je toevallig een nummer in de supermarkt of zingt je collega 24/7 hetzelfde irritante liedje? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk binnen no time die muziek in je hoofd zitten, zo erg dat je er na verloop van tijd helemaal gek van wordt. Onderzoekers van de universiteit van Reading waren er goed klaar mee en gingen op zoek naar een oplossing en die werd gevonden, halleluja!

De oplossing is, tromgeroffel... Kauwgom! Het kauwen op kauwgom zal ervoor zorgen dat liedjes die je luistert of ergens hoort minder snel in je hoofd blijven zitten. De kaakbeweging zorgt er namelijk voor dat je hersenen worden afgeleid van de muziek. De onderzoekers lieten proefpersonen luisteren naar fragmenten van 30 seconden waarin het refrein werd afgespeeld, waarna ze vervolgens drie minuten niet meer aan de muziek mochten denken.

Wanneer ze in die drie minuten wel aan het nummer dachten moesten ze een knopje indrukken. De proefpersonen deden twee keer mee aan het onderzoek, een keer met en een keer zonder kauwgom. Wat bleek, de proefpersonen die op kauwgom kauwden drukten 40% minder vaak op het knopje dan wanneer ze hun mond leeg hadden. Ook werden andere bewegingen getest, zoals het tikken met je vingers op een tafel, maar deze hadden allemaal geen effect.

Oplossing 2

Het enige nadeel is dat je dus constant kauwgom in je mond moet hebben om geen nummers te onthouden. Of toch niet! BuzzFeed ging ook op onderzoek uit en kwam erachter dat een liedje in je hoofd zit, omdat hij volgens je hersenen nog niet is 'afgemaakt' of 'afgelopen'. Heb je toch een nummer in je hoofd zitten, probeer hem dan vanaf het begin tot het eind in je hoofd te zingen and he will disappear! 

Beeld: Pinterest
Bron: Tandfonline.com, Buzzfeed

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes