Home / Lifestyle / Nieuws /
Eindelijk! Apple lanceert 300 nieuwe emoji's voor whatsapp

Eindelijk! Apple lanceert 300 nieuwe emoji's voor whatsapp

Laurien - 09-04-2015
Eindelijk! Apple lanceert 300 nieuwe emoji's voor whatsapp

Het moment waar we al zo lang op wachten is nu eindelijk daar: Apple lanceert vandaag maar liefst 300 (!) nieuwe emoji's. Please Apple, laat er een kotssmiley tussen zitten...

Of is dat geen emoji die jullie missen? Ik in ieder geval wel, ik mis 'm bijna dagelijks, vraag me niet waarom. Op het moment van schrijven ben ik de nieuwe iOS 8.3 update aan het downloaden op mijn iPhone in de hoop dat Apple mijn wens uit laat komen. Wat in ieder geval zeker is, is dat er 300 nieuwe emoji's te gebruiken zijn als je de update hebt gedaan. Daar moet toch wel een kotssmiley tussen zitten toch?

De grootste verandering is de toevoeging van smileys in verschillende huidskleuren: voor zestig emoji's zijn vijf huidtinten toegevoegd. Yay! Ook is gedacht aan verschillende gezinssamenstellingen zoals twee vaders met een kindje en twee moeders met twee zoons. Gek genoeg blijven de gezinnetjes geel, want die zijn (nog) niet te gebruiken in verschillende huidskleuren.

Ook het gebruik van emoji's is makkelijker gemaakt: je ziet nu een groter aantal smileys in beeld en je veegt makkelijker door de verschillende categorieën heen. Houd een emoji ingedrukt om te zien in welke kleuren deze te gebruiken is.

Zonder update kun je trouwens geen nieuwe emoji's van anderen ontvangen in een whatsapp gesprek. Stuur je bijvoorbeeld de donkere Kerstman, dan krijgt de niet-updater de standaard Kerstman plus een alien in een hokje te zien. Overigens is mijn update ondertussen gedaan en moet ik jullie helaas spijtig mededelen dat er geen kotssmiley te vinden is. #fail

Welke emoji mis jij nog in de nieuwe lijst van Apple?

Beeld: icreatemagazine

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes