Home / Lifestyle / Nieuws /
Dus dit is de goedkoopste dag om een vliegticket te boeken

Dus dit is de goedkoopste dag om een vliegticket te boeken

Renée - 18-09-2015
Dus dit is de goedkoopste dag om een vliegticket te boeken

Van plan om binnenkort een verre reis te maken naar het land van je dromen of om je oude vriendinnetje op te zoeken in Londen of zelfs Parijs? Check dan eerst de volgende tips en trucs om je vliegticketprijs zo laag mogelijk te houden. Wist je namelijk dat de dag waarop je boekt invloed heeft? Het aantal dagen van te voren? En de dagen waarop je vliegt? Expedia heeft het voor ons op een rijtje gezet. Let's fly away! 

Dinsdag, ticket boekendag! Expedia bracht recent naar buiten dat dinsdag de goedkoopste dag is om je vliegticket te boeken. Gemiddeld kost op dinsdag een vliegticket €495,58 en op vrijdag maar liefst €504,42. Huh? Oké het scheelt niet veel, maar het is toch mooi meegenomen. Vermijd daarnaast de vrijdag, zaterdag en maandag. Dit zijn de dagen dat mensen het meeste in de verleiding komen om weg te gaan. Hoe meer boekers, hoe sneller de prijs stijgt. 

Extra tips 

Van plan om een binnenlandse vlucht te boeken in bijvoorbeeld Australië of Indonesië, doe dat dan 57 dagen van tevoren. Een simpele truc om gemiddeld zo'n €75,09 op je vliegticket te besparen! Internationale vluchten boek je daarentegen 171 dagen van te voren, dit kan je namelijk gemiddeld zo'n €265,02 besparen, woh! Lange afstandsvlucht op de planning? Zorg er dan voor dat je op donderdag vertrekt en op maandag terug kunt komen. Het kost ongeveer 20% minder dan dat je heen vliegt op een vrijdag en terugkomt op een zaterdag. Heb je en korte vlucht voor de boeg? Vertrek en kom terug op maandag, dinsdag of woensdag. 

Zo, nu betaal je nooit meer te veel voor je vliegreis en kun je nog meer shoppen op de plaats van bestemming. You're welcome! 

Beginbeeld: Tumblr
Bron: Expedia

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 29 views | 5 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Deze series en films komen in mei 2024 op Netflix
01-05-2024 | Vera | 69 views | 5 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image
Fashionlab heeft een nieuwe website!
01-05-2024 | Vera | 21 views | 9 likes