Home / Lifestyle / Food /
Zo maak je yummie cheesecake ballen met frambozen

Zo maak je yummie cheesecake ballen met frambozen

Renée - 12-03-2015
Zo maak je yummie cheesecake ballen met frambozen

Woahhh dit recept voor cheesecake, maar dan anders, staat vanaf vandaag hoog op onze bak bucketlist en zal over niet al te lange tijd zeker gemaakt en opgepeuzeld worden. Dit recept is van CakesCottage en het is zo makkelijk, dat we er waarschijnlijk zelf nooit op gekomen waren. Wie heeft er nou ooit cheesecake ballen gemaakt? Het klinkt heerlijk en ziet er ook nog eens goddelijk uit, lees snel het recept mee en ga aan de slag! 

Cheesecake is misschien wel de populairste en lekkerste taart op onze aardbodem. Maar toch zijn we af en toe een beetje cheesecake moe en willen we iets anders, dit makkelijke frambozen cheesecake recept komt dan ook als een geschenk uit de hemel. Het is namelijk geen gewone cheesecake, maar het zijn heuse cheesecake ballen. Je hoort het goed, ballen! Bites die niet gebakken hoeven te worden, maar die gewoon zo vanuit de diepvries, uit het vuistje voor de tv gegeten kunnen worden. Brrr, we want it now! 

Dit is wat je nodig hebt:

1, 1/3 kopje verse frambozen, ongeveer 236 gram zachte roomkaas, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel met citroenschil, 1 kopje Cool Whip of slagroom en een half kopje Graham crackers of biscuitjes om te verkruimelen.

En dit is hoe we 'de ballen' gaan maken: 

Leg alvast een stukje bakpapier op een bakplaat en leg hem nog even opzij. Voeg in een kom de roomkaassuiker en het citroenschil toe, die je vervolgens met de handmixer goed mengt. Voeg de frambozen toe en roer het met een houten lepel door zodat ze 'kapot' spatten en op worden genomen in de roomkaas. Voeg de Cool Whip of slagroom toe en meng het wederom met een houten lepel of spatel. Plaats het mengsel voor zo'n twee uur in de vriezer.

Verkruimel de Graham crackers of biscuitjes in een kom. Pak het cheesecake mengsel er na twee uur weer bij en maak met een ijsbolletjestang, eetlepel of met je handen balletjes en rol ze door de kruimels. Gebruik je handen om er voor te zorgen dat de kruimels goed rondom de balletjes zitten. Wanneer het mengsel te zacht is plaats het dan nogmaals even in de vriezer om op te stijven.

Gelukt? Dan mogen de ballen op de bakplaat en wederom een paar uur in de vriezer om goed hard te worden. Wanneer ze klaar zijn om op gepeuzeld te worden laat je ze even op kamertemperatuur komen en smullen maar! 

Cheesecake maar dan anders, wij gaan dit receptje zeker eens uitproberen. Yummie! 

Beeld en bron: CakesCottages.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes