Home / Lifestyle / Food /
Zo maak je meringues zonder ei (dus geschikt voor veganisten)

Zo maak je meringues zonder ei (dus geschikt voor veganisten)

Laurien - 13-08-2015
Zo maak je meringues zonder ei (dus geschikt voor veganisten)

Meringues zijn heerlijk luchtige schuimpjes gemaakt van eiwitten en heel veel suiker die lang zijn gebakken op een lage temperatuur in de oven. Wij hebben dé tip voor veganisten die geen meringue kunnen en willen eten, omdat er ei in verwerkt is. Je kan ze namelijk ook maken met dit bijzondere ingrediënt.

Dacht je dat je als ei-hater of veganist nooit (meer) meringue zou kunnen eten? Niets is minder waar, want wij vonden een recept waarmee je meringues maakt zonder ei. Het ingrediënt is een ietwat vreemde vervanger, maar het schijnt dus echt te werken als wij de culinaire magazines mogen geloven.

Vegan meringues maak je vanaf nu namelijk met het sap van een uitgelekte pot kikkererwten! Klop het kikkererwtensap stijf met een mixer en voeg beetje bij beetje zo'n 100 gram poedersuiker toe terwijl je het mengsel blijft kloppen. Als je kikkererwtensap met poedersuiker stijf is (test dit door de kom op zijn kop te houden, loopt er niets uit, dan is het goed) dan kun je toefjes vormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vegan meringues 1,5 tot 2 uur in de oven op 100 graden zonder de deur tussendoor te openen en klaar zijn ze! Voor een ander kleurtje dan wit kun je wat kleurstof zoals bietensap door het mengsel doen. You're welcome!

Bron: Boodschappen magazine
Beeld: Pinterest

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes