Home / Lifestyle / Food /
Simpel soep recept met zoete aardappel en paprika voor na de feestdagen

Simpel soep recept met zoete aardappel en paprika voor na de feestdagen

Mariska - 04-01-2015
Simpel soep recept met zoete aardappel en paprika voor na de feestdagen

Kan je zo na de feestdagen eigenlijk geen volle borden eten meer zien? Dat komt goed uit, want het nieuwe jaar is ingegaan en daarom zullen we toch echt aan onze goede voornemens moeten denken. Te beginnen met een gezonde maaltijd.  

De restjes uit je koelkast zullen nu zo'n beetje op zijn en daarmee kan het fonduestel en de gourmetplaat weer de kast in. Na zo'n beetje twee kilo zwaarder te zijn geworden, is het weleens tijd om een ietwat gezondere maaltijd te nuttigen. Wat dacht je van een lekker soepje met zoete aardappel, paprika, yoghurt en ciabatta met pesto? Ik was er altijd van overtuigd dat een soep moeilijk te maken was, maar dat blijkt volgens dit recept reuze mee te vallen. Probeer het zelf!

Recepten blog

Voor kerst heb ik van mijn vriend het eerste kookboek van Leonie ter Veld, Gewoon wat een studentje 's avonds eet, gekregen en ik ben er onwijs happy mee! Er staan heerlijke recepten in waarvoor je veelal niet veel ingrediënten nodig hebt en het is ook negen van de tien keer goed betaalbaar (ook als je allang geen student meer bent). Op haar blog speurde ik daarom naar een recept voor een soepje en ik stuitte op het soeprecept met zoete aardappel en paprika, wat me heerlijk lijkt en die ik natuurlijk graag met jullie deel!

Ingrediënten voor twee personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groentebouillon
  • Ciabatta brood

How to

Snij de zoete aardappelen, paprika's, uien en knoflook in stukjes. Voeg een beetje olijfolie toe in een grote, diepe pan en laat dit heet worden. Bak alle groenten ongeveer vijf minuten. Doe er kokend water bij, totdat de groenten onder water staan en voeg de  groentebouillonblokjes toe. Laat het soepje twintig minuten op het vuur staan en pureer deze vervolgens met een staafmixer.

Bak de ciabatta af en besmeer deze met zelfgemaakte pesto, die je maakt door basilicum, pijnboompitten, kaas en olijfolie in een hoge kom te mixen met een staafmixer. Giet daarna de soep in kommetjes en doe er tot slot nog een beetje yoghurt in. Peterselie over van kerst? Gebruik deze dan als garnering. Et voila, je gezonde maaltijd is klaar!


Bron: Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes