We zijn dol op red velvet cake, dat is een ding wat duidelijk is. Maar wist jij al van het bestaan van red velvet pancakes? Die zijn nóg lekkerder dan normale pannenkoeken. Omdat we jullie ook fan willen maken van deze red velvet pannenkoeken hebben we hier dit lekkere recept voor je klaargezet. Kijk en smul je mee?
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1. Meng de mascarpone met 55 gram crème faîche, 25 gram suiker, vanille extract en de citroenrasp. Zorg ervoor dat dit een gladde mix wordt en laat het even rusten.
2. Voor het beslag van de pannenkoeken meng je het bakpoeder, baksoda, zout, 40 gram suiker en cacaopoeder met elkaar. Zorg ook dat dit een goede gladde mix wordt.
3. Pak daarna weer een andere kom en klop daar het ei met de karnemelk, de overgebleven crème faîche, vanille extract en de rode kleurstof. Wanneer ook dit een glad beslag is geworden roer je het bloemmengsel er rustig doorheen. Voeg tenslotte ook nog de boter toe en blijf nog even doorroeren.
4. Bak daarna de pannenkoeken aan allebei de kanten. Doe dit ook met het overige beslag. Daarna hoef je nog maar een ding te doen: doe er wat mascarponeglazuur op en smullen maar!
Enjoy!
Beelden: Shutterstock
Liefs, Vera