Home / Lifestyle / Food /
Recept: ovenheerlijke tortizza's die ook nog eens gezond zijn

Recept: ovenheerlijke tortizza's die ook nog eens gezond zijn

Anne - 06-02-2016
Recept: ovenheerlijke tortizza's die ook nog eens gezond zijn

Eigenlijk heb je zin in een dikke vette pizza of een groot bord patat. Stiekem weet je dat je het eigenlijk niet moet doen, je voornemen was om gezonder te gaan eten. Helaas is het toch erg lastig om je te houden aan dit voornemen en wil je jezelf ook wel weer eens verwennen. Zaterdagavond mag wel een beetje ongezond toch? Het is tenslotte weekend en dat moet gevierd worden! Wat als ik een recept voor je heb dat gezond én lekker is?

We kennen allemaal de discussie over ‘wel gezond’ of ‘niet gezond’. De laatste tijd worden we overspoeld met artikelen die gaan over gezond eten. Stiekem laten we ons allemaal een beetje beïnvloeden door deze nieuwe trend. Want zeg nou zelf, wie wil niet een healthy lifestyle?. Toch is het niet altijd makkelijk om je hieraan te houden. Als ik mijzelf bijvoorbeeld iets verbied, wil ik het namelijk nóg meer. 

Maar, wat nou als je beide met elkaar kunt combineren? Niet alleen tasty, maar ook gezond. Zelf ben ik dól op pizza, waardoor ik jullie het geluk dan ook niet kan ontnemen om eens deze gezonde pizza te maken. Een simpele en heerlijke oplossing is dan ook de tortizza; een pizza op een bodem van tortilla. Ik vond het recept op I Love Health en was meteen verkocht. 

Aangezien ik vegetarisch ben is deze zonder vlees, maar je kunt natuurlijk heel gemakkelijk jouw lievelings toppings aan de pizza toevoegen. Of je nou kip, salami of tonijn lekker vindt; alles is mogelijk dus zet je oven maar alvast aan!

Wat heb je nodig?

- 1 volkoren wrap
- 1 klein blikje tomatenpuree (tomatensaus mag ook)
- 1 tomaat
- 1/2 rode ui
- 1/2 bol mozzarella (voor de vegans: bij de bio winkel verkopen ze vaak plantaardige kaas)
- 1 el pesto
- 1 handje rucola
- 1 el pijnboompitten

how to

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens leg je je volkoren wrap (of een gewone wrap, ook prima) op een bakplaat en smeer een laagje tomatenpuree op de wrap. Snij de tomaten in plakjes, evenals de rode ui en mozzarella. Verdeel de groenten over de wrap en voeg als laatste de mozzarella toe. Een beetje pesto erbij en je tortizza kan in de oven! Na ongeveer 15 minuutjes zul je zien dat je tortizza mooi knapperig begint te worden. Bij elke oven verschilt dit, houd daarom even in de gaten hoe hard je de bodem graag wilt. Is je tortizza klaar? Haal hem uit de oven en beleg hem met een beetje rucola en wat pijnboompitjes. 

Zo maak je gemakkelijk een gezonde maaltijd waar je ook nog eens gelukkig van wordt. Guilty pleasure? No way!

Beeld: Pinterest
Recept: I Love Health

Liefs, Anne

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Musthaves
placeholder image

Bespaar met sim only: 3 voordelen 

30-09-2024 | Vera | 15 views | 0 likes
Fashion / Accessoires
placeholder image

Horloge verkopen? Dat wordt een feestje met deze t...

30-09-2024 | Vera | 32 views | 0 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image

6 handige shopping apps voor fashionistas

30-09-2024 | Vera | 21 views | 0 likes