Home / Lifestyle / Food /
Mierzoet recept voor donut koekjes

Mierzoet recept voor donut koekjes

Mariska - 03-01-2016
Mierzoet recept voor donut koekjes

Alsof we met kerst en oud & nieuw nog niet genoeg eten naar binnen hebben gewerkt, voeg ik er nog een receptje aan toe. Ditmaal een recept met een mierzoete uitstraling van zachtgekleurde donuts met sprinkles. Vergeet het dus maar met je goede voornemens en maak deze donut koekjes!

Goede voornemens werken vaker niet dan wel, al is dit natuurlijk voor iedereen verschillend. De een ‘stopt’ met roken en de ander belooft gezond te gaan eten in 2016. Met dat laatste ga ik je een handje helpen om eronderuit te komen, want dit recept is gewoon te cute om te maken. En als je dan toch een lang weekend vrij hebt, kan je net zo goed je bakkunsten vertonen aan je best friends tijdens de nieuwjaarsborrel!

Dit zijn de kookbenodigheden die je nodig hebt om dit recept te maken: spuitzakken, sprinkles in regenboogkleuren, twee verschillende maten koekjesvormen, een deegroller en bakpapier.

Ingrediënten voor de koekjes

  • 260 gr bloem
  • 3/4 tl zout
  • 2 pakjes ongezouten boter
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Ingrediënten voor het glazuur

  • Half potje poedersuiker
  • 2 1/2 tl meringue poeder
  • 60 ml water
  • Gel kleurstoffen

How to

Voor de koekjes: Meng, in een kleine kom, de bloem en het zout. Pak vervolgens weer een andere kom, klop de boter totdat deze romig wordt, voeg suiker toe en mix weer goed. Voeg daarna vanille en de bloemmix toe en mix dit net zolang totdat het deeg aan elkaar plakt.

Verdeel het deeg in tweeën en maak er twee rondjes van. Wikkel ze in bakpapier en stop ze in de koelkast totdat het deeg stevig geworden is.

Verwarm de oven voor op 165 graden. Strooi wat bloem op je schone aanrecht en rol het deeg dun uit. Gebruik de grote koekjesvormen voor verschillende maten koekjes en een kleinere vorm voor de binnenkant.

Leg het deeg op een stuk bakpapier en doe ze 30 minuten in de koelkast. Bak ze daarna 12-13 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze op een rek afkoelen.

Voor het glazuur: Mix de suiker, het meringue poeder en het water goed door elkaar. Verdeel het glazuur in drieën en voeg hier de gel kleurstof aan toe, laat er eentje wit. Doe dit daarna in een spuitzak en knip het uiteinde ervanaf, niet te groot!

Nu is het tijd om de donuts te versieren. Pak een spuitzak en teken de randen af van de buiten- en de binnenkant. Laat dit drogen. Daarna kleur je als het ware binnen de lijntjes met dezelfde kleur glazuur. Zorg ervoor dat het glazuur geen bubbels bevat door het glad te strijken met een mes. Strooi er daarna snel sprinkles overheen en laat het goed drogen. Doe dit bij alle koekjes en je donut cookies zijn klaar. Bijna zonde om ze op te eten!

Bron: Keikolynn

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 112 views | 7 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Deze series en films komen in mei 2024 op Netflix
01-05-2024 | Vera | 82 views | 6 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image
Fashionlab heeft een nieuwe website!
01-05-2024 | Vera | 25 views | 9 likes