Home / Lifestyle / Food /
Healthy food: yummie spinazie crêpes

Healthy food: yummie spinazie crêpes

Renée - 09-09-2014
Healthy food: yummie spinazie crêpes

Op de redactie van Fashionlab zijn we dol op de yummie, healthy recepten van Green Kitchen Stories. En zo ook op deze cheap ass, vegetarische, kindvriendelijke spinazie crêpes met kikkererwten vulling. Ideaal voor wanneer je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken, deze groene pannenkoeken heb je binnen no time gemaakt. Hmm!

Een aantal weken geleden deelden we al een overheerlijk recept van Green Kitchen Stories, namelijk de Baked blackberry & blueberry crumble. Het jonge stel kookt als de beste en creëert voedzame, gezonde vegetarische gerechten. Elke week delen ze de lekkerste recepten op hun website Greenkitchenstories.com, die wij maar al te graag uitproberen. Yumm! We zijn dan ook zeker van plan om deze spinazie crêpes met kikkererwten vulling te testen. Oke, het ziet er misschien een beetje vreemd uit, but wait till you taste it! Zelfs hun jonge dochter Elsa is dol op de gezonde, groente pannenkoeken en dat zegt tegenwoordig al heel wat. 

What do you need?

Crêpe beslag:

  • Een half kopje / 225g boekweit meel
  • 3 grote eieren
  • 2 kopjes / 500 ml melk
  • 1 kopje / 250 ml water
  • 1 eetlepel kokosnoot olie, voor het bakken
  • Een snufje zout
  • 2 handen vol verse, gewassen spinazie
  • 10 blaadjes verse basilicum

Voor de vulling:

  • 3 eetlepels tahini (sesamzaad pasta)
  • 3 eetlepels koude olijfolie
  • Citroensap van 1 citroen
  • 2 kleine appels
  • Zout en peper
  • 2 kopjes / 600g gekookte kikkererwten 

Let's cook this healthy shit

Plaats alle ingrediënten voor de crêpes in een grote kom en mix, met behulp van een blender, het tot een gladde en groene massa. Bewaar het beslag vervolgens 30 minuten in de koelkast. Verhit een koekenpan van ongeveer 20cm op middelhoog vuur en voeg de kokosnootolie toe. Wanneer deze gesmolten is giet je ongeveer 80ml van het beslag in de pan en bak je de crêpe goudbruin. Leg ze vervolgens op de bakplaat om af te laten koelen.

Voor de vulling meng je de tahini, olie en citroensap in een kom, eenmaal gemengd voeg je de geraspte appel, zout en peper toe. Vervolgens de kikkererwten en meng alles met je handen. Et voilà, leg een royale klodder in het midden van de pannenkoek and you're ready to eat!


Is het het proberen waard?

Bron: Green Kitchen Stories

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Trends
placeholder image
Sneakerness 2024 in Amsterdam
04-05-2024 | Vera | 105 views | 7 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Deze series en films komen in mei 2024 op Netflix
01-05-2024 | Vera | 82 views | 6 likes
Fashion / Nieuws
placeholder image
Fashionlab heeft een nieuwe website!
01-05-2024 | Vera | 25 views | 9 likes