Aangezien het goed is om veel water te drinken, heeft bijna iedereen wel een waterflesje bij de hand. Onderweg naar werk, school of stage is het altijd wel lekker om wat te drinken bij je te hebben. Als je waterflesje leeg is vul je hem weer opnieuw bij zodat je niet elke keer een nieuwe hoeft te kopen. Maar, is het werkelijk zo gezond om onze waterflesjes elke keer opnieuw te vullen? Wat gebeurt er als je dit te vaak doet?
Als je water drinkt is dat natuurlijk hartstikke gezond, mits je wel vaak genoeg je flesje schoonmaakt. Zelf gebruik ik mijn flesje eigenlijk niet vaker dan een paar keer. Daarna vind ik het toch niet zo fris meer en in het ergste geval krijgt het ook nog eens een rare smaak. Ik ben dan ook gaan opzoeken wat er gebeurt als je je waterflesje niet vaak genoeg vervangt of schoonmaakt.
Waar ik het meest bang voor was, en wat dus zonder twijfel waar is, is dat er heel veel bacteriën ontstaan als je je flesje langer gebruikt. De hele dag eet je waardoor er soms ook niet-zichtbare etensresten in het water belandden. Bij het hergebruik van een flesje kunnen andere bacteriën, zoals algen en schimmel, in het water komen. Alle bacteriën die in je mond zitten, belanden namelijk ook in je flesje. Laat staan als je je flesje met anderen deelt, een combinatie van verschillende bacteriën. Ieh, goed voor je weerstand? I'll pass!
Het feit is dan ook dat je een plastic wegwerpflesje eigenlijk nooit echt schoon krijgt. Bacteriën hechten zich aan je wegwerpflesje waardoor een beetje omspoelen eigenlijk niet zoveel zin heeft. Kies dan ook liever voor een mooie bottle die je wel gewoon goed schoon kunt maken. Ook meteen goed voor het milieu. Hieronder een aantal tips om je gewone drinkflessen goed schoon te houden. Gewoon blijven drinken dus, maar wel je flesje even wat vaker schoonmaken!
Beginbeeld: WeHeartIt
Video: Youtube
Liefs, Anne