Home / Lifestyle / Love & Life /
Nieuwe trend: micro-cheating, maar wat is het precies?

Nieuwe trend: micro-cheating, maar wat is het precies?

Vera - 20-06-2024
Nieuwe trend: micro-cheating, maar wat is het precies?

In het hedendaagse digitale tijdperk hebben relaties te maken met nieuwe uitdagingen. Eén hiervan is micro-cheating. Wat is dit precies en waarom is het tegenwoordig zo populair?

WAT IS MICRO-CHEATING?

Micro-cheating wijst op emotionele of fysieke ontrouw, zonder expliciet over te gaan tot een volledige affaire. Het omvat acties die op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar die een partner zich ongemakkelijk of verraden kunnen laten voelen. Denk hierbij aan dingen zoals het sturen van flirterige berichten, het onderhouden van een intieme vriendschap zonder medeweten van de partner, of het consequent liken en reageren op de sociale media posts van een ex of iemand anders tot wie men zich aangetrokken voelt.

WAAROM IS HET MICRO-CHEATING TEGENWOORDIG ZO POPULAIR?

Er zijn een aantal redenen waarom dit tegenwoordig zo populair is:

  1. Makkelijk communiceren: Met de komst van smartphones en sociale media platforms kunnen mensen gemakkelijker dan ooit met anderen communiceren. Dit verhoogt de kans op interacties die als micro-cheating kunnen worden beschouwd.
  2. Minder schadelijk gedrag: Veel mensen beschouwen online interacties als minder serieus of minder schadelijk dan face-to-face interacties. Dit kan ertoe leiden dat men sneller grensoverschrijdend gedrag vertoont zonder zich volledig bewust te zijn van de impact.
  3. Behoefte aan aandacht: Sociale media voeden de behoefte aan constante aandacht. Likes, reacties en privéberichten van anderen kunnen emotionele voldoening bieden die ienmand soms niet in een eigen relatie vindt.

VOORBEELDEN VAN MICRO-CHEATING

Omdat er steeds meer bekend wordt over micrv-cheating, geven we direct een aantal voorbeelden. 

FLIRTERIGE BERICHTEN STUREN

Het herhaaldelijk sturen van berichten met een flirterige ondertoon naar iemand anders dan je partner, vooral als dit zonder medeweten van je partner gebeurt.

VERSTOPPEN VAN CONTACTEN

Het bewust verbergen van berichten of contacten op je telefoon of sociale media om te voorkomen dat je partner ze ziet.

INTIEME GESPREKKEN

Regelmatige, diepgaande gesprekken voeren met iemand anders dan je partner over persoonlijke onderwerpen die normaal gesproken alleen binnen een relatie worden besproken.

SOCIAL MEDIA ACTIVITEITEN

Constant liken en reageren op de posts van een specifieke persoon, vooral als dit een ex of iemand is tot wie je je aangetrokken voelt.

GEHEIMEN DELEN

Delen van persoonlijke geheimen of emoties met iemand anders dan je partner, waardoor er een emotionele band ontstaat die je partner buitensluit, ook dat is micro-cheating.

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes