Home / Lifestyle / Love & Life /
Onderzoek: Koppels die in het bijzijn van elkaar scheten laten, blijven langer samen

Onderzoek: Koppels die in het bijzijn van elkaar scheten laten, blijven langer samen

Vera - 08-06-2023
Onderzoek: Koppels die in het bijzijn van elkaar scheten laten, blijven langer samen

Erg romantisch is het natuurlijk niet om in het bijzijn van je lover een lekkere harde kontroffel te laten. Maar één groot voordeel heeft het wel! Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat koppels die in het bijzijn van elkaar scheten laten, langer samenblijven. Hieronder lees je meer over dit onderzoek. 

De Universiteit van Exeter heeft onderzoek gedaan naar het windgedrag binnen een relatie, en wat blijkt? Het is alleen maar goed en positief. De onderzoekers vertellen dat het laten van winden in elkaars bijzijn de band en het vertrouwen tussen koppels versterkt, want laten we eerlijk zijn: je laat niet zomaar een wind. Daarvoor moet je je wel écht goed en vertrouwd voelen bij diegene. 

Ook is het gezond 

Eerder deed hetzelfde team van onderzoekers ook al onderzoek naar het inademen van de winden van je lover. Dit blijkt namelijk erg gezond te zijn. Zo gezond zelfs dat je er langer door zou gaan leven. Maar hoe zit dit nu precies? 

Ziektes bestrijden

De gassen die vrijkomen bij het laten van een wind kunnen ziektes bestrijden. Het risico op kanker, beroertes en hartaanvallen wordt niet alleen kleiner, óók kan dementie op latere leeftijd hierdoor uitgesloten worden. Dus zoals je leest heeft het alleen maar positieve punten. Dus vanaf nu is het ‘Let it go, let it go!’.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes