Home / Lifestyle / Love & Life /
Zo maak je de beste selfies: 6x handige tips

Zo maak je de beste selfies: 6x handige tips

Vera - 05-09-2023
Zo maak je de beste selfies: 6x handige tips

De selfie is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Een selfie is dan ook niet meer weg te denken uit onze dagelijkse levens. Hoe is deze trend begonnen en wat zijn de geheimen voor het maken van de beste selfie? Je leest hieronder alles over! 

Hoewel de selfie pas in de afgelopen decennia populair is geworden, is het idee van het maken van zelfportretten zo oud als de fotografie zelf. Vroeger maakten mensen met behulp van spiegels of hulp van anderen een foto van zichzelf. De echte doorbraak van de selfie kwam met de opkomst van smartphones en digitale camera's aan het begin van de 21e eeuw. Bang dat selfies ‘uit’ raken, dat hoeven we niet te zijn, want uit het onderzoek van ExpressVPN blijkt dat selfies nog lang niet tot het verleden behoren. 

Eerste selfies 

De eerste selfies werden genomen met de achterste camera van smartphones en digitale camera’s. Vaak was het een uitdaging om de juiste hoek en belichting te vinden. Toen telefoonfabrikanten zagen hoe populair de selfie werd, werden er al snel frontcamera’s aan telefoons toegevoegd. Dit maakte het maken van een selfie een stuk makkelijker. Apps zoals Instagram en Snapchat zorgden er ook voor dat de selfies een stuk populairder werden en dat je ze kon delen en bewerken. 

Welke generatie maakt de meeste selfies?

Hoewel selfies door mensen van alle leeftijden worden gemaakt, is het duidelijk dat millennials en generatie Z het meest van selfies maken houden. Deze generaties zijn opgegroeid in een tijdperk van digitale technologie en sociale media, waarin de selfie een alledaags communicatiemiddel is geworden. Voor hen is het maken van selfies net zo gewoon als een gesprek voeren. Oudere generaties, zoals de babyboomers, maken ook selfies, maar ze doen dit minder vaak. Voor veel jongeren zijn selfies een manier om hun identiteit te uiten en om in contact te blijven met vrienden, terwijl oudere generaties ze eerder gebruiken om herinneringen vast te leggen tijdens speciale gelegenheden.

Hoe maak je de beste selfie? 6x tips

Het maken van de perfecte selfie kan best nog weleens moeilijk zijn. Check hieronder wat handige tips die je kunnen helpen bij het maken van een goede selfie. 

Tip 1: Belichting is belangrijk 

Zoek naar natuurlijk licht, bij voorkeur indirect zonlicht. Vermijd harde schaduwen, want die kunnen je gezicht minder flatterend laten lijken.

Tip 2: Kies de juiste hoek

Experimenteer met verschillende hoeken om te ontdekken welke je het mooiste vindt. Een selfie van boven zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gezicht wat smaller wordt, terwijl een selfie van onderaf er juist voor zorgt dat je gezicht ronder lijkt. 

Tip 3: Goede achtergrond

Zorg voor een goede en vooral opgeruimde achtergrond. Maak je een selfie met daarop vuile vaat of een berg vieze kleding? Dan zal de aandacht daarnaar getrokken worden, in plaats van naar degene op de selfie. 

Tip 4: Probeer verschillende poses

Probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen en poses om te kijken welke het beste bij je persoonlijkheid en stijl past. En vergeet natuurlijk niet om mooi te lachen. 

Tip 5: Gebruik selfie apps

Mocht je het willen, dan zijn er tegenwoordig veel apps beschikbaar waarmee je je foto's kunt bewerken en verbeteren. Experimenteer met filters, retoucheertools en andere effecten om je selfie nog mooier te maken. Maar vergeet niet: ook zonder het bewerken ben je al mooi, ga dus niet te ver hiermee! 

Tip 6: Probeer een selfiestick

Als je groepselfies wilt maken of een bredere achtergrond wilt vastleggen, kan een selfiestick handig zijn om te gebruiken. Hiermee kun je nog betere selfies maken. 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 108 views | 1 like