Home / Lifestyle / Love & Life /
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding van 170 miljoen van Netflix

Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding van 170 miljoen van Netflix

Vera - 13-06-2024
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding van 170 miljoen van Netflix

Fiona Harvey, de vrouw waarop het verhaal van Netflix-serie Baby Reindeer is gebaseerd, heeft Netflix aangeklaagd en eist maar liefst 170 miljoen dollar. 

Baby Reindeer-Stalker wil geld zien 

Fiona Harvey klaagt Netflix aan voor onder meer laster, het opzettelijk toebrengen van emotionele schade en nalatigheid. De aanklacht werd afgelopen week ingediend bij een rechtbank in Californië. Fiona heeft meerdere keren aangegeven dat de serie op leugens berust en dat dit allemaal haar leven verpest. Ook gaf ze een groot interview op televisie, waarom ze vertelde dat ze zes telefoons heeft. Sinds dit interview twijfelen mensen nog meer aan haar. 

Verhaal Baby Reindeer 

De serie gaat over het waargebeurde verhaal waarbij Richard Gadd, inmiddels komiek, te maken krijgt met een stalker, genaamd Martha. Sinds de serie twee maanden geleden op Netflix verscheen, gingen kijkers op zoek naar de echte Martha. Niet lang daarna werd Fiona Harvey gevonden. Let detail: alle berichten die te zien zijn in de serie, heeft ‘Martha’ ook echt naar Richard Gadd gestuurd. 

Netflix reageert op de eis

Na de aanklacht kon Netflix niets anders doen dan reageren op deze zaak. “We zullen deze zaak krachtig verdedigen en steunen Richard Gadd in zijn recht om zijn verhaal te vertellen”, zegt de woordvoeder van de streamingdienst Netflix.

Liefs, Vera

Beeld: Netflix

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes