Home / Lifestyle / Love & Life /
Waarom je stiekem altijd alles wil weten over de ex van je nieuwe liefde 

Waarom je stiekem altijd alles wil weten over de ex van je nieuwe liefde 

Vera - 30-08-2021
Waarom je stiekem altijd alles wil weten over de ex van je nieuwe liefde 

Eindelijk heb je je grote liefde gevonden. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Toch? Je kent je lover inmiddels al aardig goed, maar zijn verleden inclusief die ene ex zit je toch nog wel dwars. We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat je lover ooit enorm gek op haar was en dat laat je maar niet los. Hierdoor willen we stiekem altijd alles weten over de ex-vriendin van je nieuwe lover. 

Misschien kun je je in het begin van je verliefdheid nog tegenhouden, maar vroeg of laat ga je toch wel op onderzoek uit. Ja, ook jij! Dat kan haast niet anders. Maar waardoor komt dat, dat we altijd de ex vriendin van je nieuwe lover een uitgebreide controle geven. Facebook, Instagram, Google: we kunnen je haast Sherlock noemen! Maar waarom? 

Onzekerheid binnen relatie 

Volgens Engelse psychologen die onderzoek hebben gedaan naar dit onderwerp ligt het allemaal aan je eigen onzekerheid binnen je nieuwe relatie. Wanneer je op zoek gaat naar foto’s of andere informatie, ben je op zoek naar bevestiging. Je wil knapper zijn en leuker voelen dan zijn ex en uiteraard wil je ook dat jouw lover je leuker en knapper vindt dan zijn ex. Best logisch dus! 

Wat te doen?

Merk je dat je ontzettend vaak bezig bent met de ex van je lover? Stop daar dan direct mee! Het zal vroeg of laat namelijk alleen maar tegenwerken in je relatie. Het is niet voor niets uit, toch? Dus leg je erbij neer en accepteer dat je lover een verleden heeft, net zoals jij. En daarna: geniet van elkaar, want jullie zijn niet voor niets samen! 

Beeld: Shutterstock

 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Trends / Interieur
placeholder image
Welk materiaal dekbedovertrek is geschikt voor de...
10-07-2024 | Vera | 62 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Ontdek je nieuwe favoriete zomerdrankje: Mango moj...
14-07-2024 | Vera | 17 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Wist je dat je rimpels krijgt door het gebruik van...
11-07-2024 | Vera | 42 views | 0 likes