Home / Lifestyle / Hotspots /
Inleveren maar: In dít restaurant krijg je een gratis fles wijn als je je telefoon inlevert

Inleveren maar: In dít restaurant krijg je een gratis fles wijn als je je telefoon inlevert

Vera - 03-06-2024
Inleveren maar: In dít restaurant krijg je een gratis fles wijn als je je telefoon inlevert

Steeds vaker zitten mensen op hun mobiele telefoon. In het openbaar vervoer, als ze aan het wandelen zijn, maar ook als ze in een restaurant zitten. Hoe graag je het ook wil, echt netjes is het niet. Een restaurant heeft hierop dé oplossing gevonden. 

Gratis fles wijn

Een restaurant in het Italiaanse Verona was het zo zat dat mensen constant op hun mobiele telefoon zaten te kijken, dat ze hiervoor een oplossing zochten. Sindsdien heeft restaurant Al Condominio een leuke deal voor de klanten. Lever je je telefoon in voor de maaltijd? Dan krijg je een fles wijn. 

Ander restaurant dan anders

“We wilden een restaurant openen dat anders was dan de anderen”, vertelt eigenaar Angelo Lella. Hij was het zat dat mensen alleen maar naar hun telefoon keken. “Gasten kunnen ervoor kiezen afstand te doen van technologie terwijl ze samen genieten van een gezellig moment. Het is niet nodig om elke vijf seconden op je telefoon te kijken”, vertelt de restauranteigenaar. 

Telefoon achter slot en grendel opbergen 

Bij aankomst kunnen de gasten de telefoons achter slot en grendel opbergen. Vervolgens kun je de sleutel aan de over laten zien. Heb je dat gedaan? Dan krijg je een gratis fles wijn. Maar liefst 90 procent van de gasten maakt sindsdien gebruik van de deal en de reacties zijn stuk voor stuk erg positief. 

Gratis maaltijd voor klanten

Dit is niet het eerste geniale idee dat deze restauranteigenaar heeft verzonnen. Hij deelt namelijk ook geregeld gratis maaltijden uit aan klanten die recensies schrijven. Wie de beste recensie heeft geschreven, die krijgt bij het volgende bezoek een gratis maaltijd. 

Gordon Ramsay

Restaurant Al Condominio is niet het enige restaurant waarbij de telefoon ingeleverd kan worden. Sterrenchef Gordon Ramsey bijvoorbeeld verbood in 2006 gasten al een telefoon mee te nemen. Inmiddels is hij daarin iets milder geworden. 

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like