Avocado's zijn helemaal hip de laatste tijd. Of je hem nou door de salade heen doet of op een broodje eet, overal past die avocado wel bij. Als je avocado goed rijp is kan je er het meest van genieten en proeft elk hapje als een stukje hemel. Even zonder gekheid, die avocado is nou eenmaal superlekker. Naast avocado zien we ook steeds meer hummus varianten in de supermarkt verschijnen. Wat als we deze twee eens met elkaar combineren?
Zelf moest ik eerst even wennen aan deze nieuwe avocado hype, maar nu kan ik niet meer zonder. Tussen de lunch gaan er hier op de redactie flink wat avocado's doorheen. Als ze nog niet helemaal rijp zijn balen we flink en smeren we met tegenzin iets anders op ons brood. Waar je de avocado op brood kunt eten, kan je er ook heerlijke hummus van maken. Super easy en deze avocado hummus is om van te smullen!
- 1 blikje kikkererwten
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
Doe de kikkererwten samen met het binnenste van de avocado in de keukenmachine. Wanneer het een mooi mengsel is mag je de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en de theelepel zout erbij in doen. Maal het nogmaals fijn met keukenmachine. Gebruik wat peterselie om je avocado hummus te versieren en smullen maar!
4X tips en trucs: zo blijft je avocado langer goed!
Beginbeeld: Pinterest
Bron: Bite Me More
Liefs, Anne