Home / Lifestyle / Food /
Zo maak je healthy chocolate chip cookies

Zo maak je healthy chocolate chip cookies

Renée - 17-04-2015
Zo maak je healthy chocolate chip cookies

Het zonnetje schijnt en wat is dan het eerste wat je doet nadat je je zomerse outfit aan hebt getrokken? Je gaat op pad om een heerlijk ijsje te halen, of een lekkere milkshake op het terras of wie weet ga je dit weekend al barbecueën. Met al die zomerse lekkernijen is het opgepassen geblazen, tenminste als je ook een beetje aan de lijn denkt, vooral met de zomer in het vooruitzicht. 

Omdat we allemaal een zwak voor hebben chocolate chip cookies, kunnen we ze absoluut niet laten liggen. Dat is natuurlijk niet erg, maar wel wanneer je ook talloze ijsjes naar binnen werkt en ook in shape wilt raken voor de zomer. Oplossing gezocht, oplossing gevonden! Chelsea van Chelseasmessyapron.com ging aan de slag en bedacht een recept voor healthy chocolate chip cookies

Wat heb je nodig? 

Voor ongeveer 18 koekjes heb je 2 theelepels vanille extract, 1 groot ei, 4 eetlepels bruine suiker, 1/2 kopje kokosnootolie, 1,5 kopje haverbloem, 1 theelepel baking soda, 1 theelepel kaneel, snufje zout en half kopje pure chocolate chips nodig. Oh en (wanneer gewenst) zeezout om over de koekjes heen te strooien. 

Wat moet je doen? 

Gooi old school haver in de blender en mix het tot een poeder (bloem) of gebruik haverbloem als je deze kunt vinden in de supermarkt. Mix in een andere kom het vanille extract, het ei en de bruine suiker. Smelt de kokosnootolie en laat het iets afkoelen voordat je het bij het vanille, ei, bruine suiker mengsel gooit. Klop dit goed samen.

Pak je 1,5 kopje haverbloem er weer bij en voeg de baking soda, het kaneel en het zout toe. Meng het even en voeg het daarna toe bij het andere mengsel, meng het wederom goed en voeg dan als laatste de chocolate chips toe. 

Laat het deeg vervolgens een uur afkoelen. In de tussentijd verwarm je de oven voor op +/- 176 graden. Pak na een uur het deeg erbij en maak de koekjes zoals jij ze wilt hebben. Bak ze voor zo'n 8 tot 10 minuten in de oven voor goudbruine randjes, et voilà! Tip: laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat oppeuzelen, anders vallen ze uit elkaar. 

It's baking time!  

Beeld en bron: Chelseasmessyapron.com

Liefs, Renée

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food