Kun jij net als wij ontelbaar veel pannenkoeken achter elkaar naar binnen werken en doe je dit dan ook het liefste elke dag? Dan zit jij vast vaak in het dilemma 'hoe maak ik ze gezonder?' Pannenkoeken zijn natuurlijk niet super slecht voor je, maar er zitten weinig producten in die je lichaam écht nodig heeft, denk aan groenten en fruit. Wij hebben een smakelijke oplossing voor je gevonden die je dag absoluut zal maken.
Deze pannenkoek maak je in enkele seconden en je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig, halleluja! Stiekem is het geen echte pannenkoek, maar een bananen smurrie. Je hebt namelijk 1 banaan nodig en 1 tot 2 eieren (afhankelijk van de grootte van de banaan). Prak of blend de banaan en meng het eitje er goed doorheen. Voeg eventueel wat kaneel toe voor een lekkere smaak. Zet een pannetje met een beetje kokosolie of olijfolie op het vuur and it's baking time! Zorg ervoor dat je vuur niet te hoog staat en dat je de pannenkoek precies op het juiste moment omdraait, anders krijg je een scrumbled pannenkoek en dat willen we natuurlijk niet.
Vers fruit en Nutella
Regelmatig maak ik een aantal heerlijke banana pancakes als ontbijt of gewoon als avondeten. Ze zijn namelijk in no time gemaakt (handig op de vroege morgen), smaken goddelijk en zijn ook nog eens gezonder dan een gewone pannenkoek! Ze zien er niet alleen uit als echte pannenkoeken, ze smaken dus ook nog eens hetzelfde. Natuurlijk zit er een vleugje bananen smaak aan, maar dat maakt ze misschien ook wel extra lekker.
Ik eet ze vaak met vers fruit, een beetje honing en noten. Maar je kunt er natuurlijk ook een klodder Nutella op gooien of aan de slag gaan met karamel, slagroom en chocolade nibs, al is het gezonde er dan wel weer af... Yummie!
Beeld: Inspiredtaste.net
Liefs, Renée