Hou je ook zo erg van kokos? Dan zullen kokosmakronen ook wel bij je in de smaak vallen. Bekijk het recept hieronder en maak deze kokosmakronen eens zelf. Lekker dat ze zijn!
1. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. In een grote kom meng je de geraspte kokosnoot, gecondenseerde melk en vanille-extract tot alles goed gecombineerd is.
3. Klop in een aparte kom de eiwitten en een snufje zout stijf tot zachte pieken.
4. Vouw voorzichtig de opgeklopte eiwitten in het kokosmengsel. Doe dit geleidelijk en zorg ervoor dat het mengsel goed gemengd is, maar probeer de luchtigheid niet te verliezen.
5. Gebruik een eetlepel of een kleine ijsschep om kleine bergjes van het kokosmengsel op de bakplaat te scheppen, ongeveer 5 cm uit elkaar.
6. Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen.
7. Laat de kokosmakronen volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze van het bakpapier haalt.
8. Bewaar de kokosmakronen in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Ze blijven enkele dagen vers.
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera